Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Smukke vandfald på Koh Chang

Har du lyst til at se skøn natur og gå en lille vandretur gennem skoven? Så tag op og se et af de mange smukke vandfald, som befinder sig på øen Koh Chang.

Koh Chang har formået at bevare en stor del af regnskoven, selvom øen de sidste ti år, er blevet en populær turistdestination. På baggrund af deres evne til at bevare regnskoven, har øen også en overflod af vandfald. Som turist på øen, er det en oplagt mulighed at sætte en dag af, til at kører øen rundt, for at se alle de smukke vandfald og få sig en kold dukkert.

Vandfaldene er en oplagt mulighed for at komme til øen, lige før højsæson. På dette tidspunkt falder vandfaldene smukkest, grundet mindre sol. Kommer du i højsæsonen er det stadig en oplevelse, dog skal man som turist være opmærksom på at vandfaldene mister deres styrke på grund af varmen.

Øen har både små og store vandfald. De fleste af vandfaldende er gratis at besøge, bortset fra Klong Plu og Than Mayom vandfaldene.

Det mest besøgte og vigtigste vandfald på øen er Klong Vandfaldet ligger i den nordlige end af byen Klong Prao og er ca. en halv times kørsel derfra på scooter. Det koster 200 Bath for voksne og 100 Bath for børn. Hvis man ønsker at se vandfaldet, uden alt for mange turister er det bedst at besøge det tidligt om morgenen. Senere på dagen vrimler det af turister og man vil ikke opnå samme oplevelse og indtryk af vandfaldet.

Hvis man ønsker en guidet tur til dette vandfald, er det også en mulighed. Dagen starter ud med afhentning på dit hotel af den lokale taxa. Herefter bliver du transporteret hen til Klong Prao tæt på vandfaldet Klong Plu, som ligger mellem White Sand og Kai Bae. Efter taxaturen bliver du sat af ved en lille billetbod. Her køber man en billet for, at få adgang til at gå op til vandfaldet.

Der er omkring 500 meter op til vandfaldet. Turen tager ca. 20 minutter alt efter hvor mange stop man tager undervejs. Her går man på række gennem en skov gangsti og har mulighed for at nyde den smukke natur. Der kan være lidt sten og forhindringer undervejs, så derfor er det vigtigt med godt fodtøj. Det er en god ide, at stoppe undervejs og nyde naturen. Hvis der er brug for en pause, er der også mulighed for at få dyppet fødderne eller få en lille dukkert i floden som vandfaldet danner.

Toppen af vandfaldet er utrolig smukt. Her er der fantastisk udsigt og lyden af vandet der rammer klipperne kan høres tydeligt. På toppen er der især mange, som tager en lille dukkert i det kolde ferskvand, for at blive kølet ned i den dejlige varme. Rundt om vandfaldet er der smukke klipper, hvor man her kan ligge og sole sig lidt.

Efter at have set det smukke vandfald går turen samme vej tilbage ned af gangstien. Når du kommer tilbage til billetboden, er der små hyggelige gadekøkkener og butikker, hvor man kan købe sig en lille forfriskning.

Turen kan klart anbefales, hvis du er en natur elsker og gerne vil opleve andet end solbadning og afslapning.

Klong Neung vandfaldet er det højeste på øen og det mindst besøgte. Dette vandfald er det sværeste at besøge og man skal tage sig i akt, hvis man ønsker at se det, på grund af de mange forhindringer på vejen derhen. Er du på gåben, kan det tage op til 1 times gang, grundet de mange hindringer undervejs. Som turist er du måske fristet til at finde en helt ny vej tilbage igen, fordi det er så vanskeligt at komme op til vandfaldet.

Andre flotte vandfald på øen er blandt andet Kai Bai, Than Mayom, Klong Jao Leuam, Klong Nonsi og Kheeri Phet vandfald.

Vigtigt at have med på turen, generelt for alle udflugter til vandfald: Gode sko, vand, solcreme og håndklæde

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.