Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Togrejse i Thailand – oplev landet på en anderledes måde

Togrejse i Thailand. Der findes et utal af måde at rejse på. Alle med hver deres goder, særkvaliteter og perspektiver. I Danmark er vores transportmuligheder meget ensartede og punktlige, når det kommer til den offentlige transport som landets turister og borger har mulighed for at afbenytte. De fleste danskere bærer alle på en fælles ide om, at DSB aldrig kommer til tiden, at det er en selvisolerende rejsetid, og at priserne er af en overdramatiseret størrelse, hvilket alt i alt gør det svært at nyde sin rejse og heraf nærer ideen om en fornuftsfri rejseform. I Thailand er virkeligheden dog en helt anden og af et langt bredere perspektiv.

I Thailand er der modsat rejsen med de danske statsbaner sjældent behov for at have husket armbåndsuret, men snarere brug for at du husker at pakke din tålmodighed, dit frisind og måske endda lidt frugt med hjemmefra. Thaiernes måde at rejse i tog på er af en meget fjern størrelse i forhold til den, vi kender herhjemme fra. At vente på dit togs ankomst til din destination kan hurtigt føles som at trække strå fra minut til minut indtil du rammer det rigtige. Det thailandske togsystem er sjældent til at regne med, når det kommer til punktlighed og tidsrammer. Ordene ”Toget er her snart”, får pludselig en helt anden betydning, end når du rejser med DSB herhjemme i Danmark, da der ikke længere er plads til at kunne tale om få minutter eller endda blot få sekunders forsinkelse.

Når du stille begynder at tilvende dig de skæve rejsetidspunkter opdager du dog hurtigt, at ordet ”forsinkelse” hurtigt mister sin faretruende karakter og bliver til en naturlig del af det at rejse. Thaierne har på dette punkt muliggjort med deres rejseplaner, at de har kunnet sætte tiden fri fra rammer og løsrevet sig fra hverdagens travlhed og trivialiserende karakter. I Thailand er anskuelsen af togsystemet helt på hovedet. Det er pludselig ikke en foretrukken ide at rejse på første klasse, men snarere på anden klasse eller tredje klasse afhængigt af rejsens længde. Især for danskere er anden og tredje klasse den foretrukken rejsemetode, da den ikke blot indebærer en billigere rejseform, men samtidigt tilbyder de rejsende (og især turisten), et indblik i det thai´ernes frie sind og sjæl. Dette frie sind er en sand afspejling af den thaiske livsstil og er den bedste velkomst, som du kan tilbyde dig selv på din færden efter en autentisk, thailandsk kulturoplevelse.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]
Khun Tan Tunnel ved Lampang i Nordthailand. Tunnellen er den længste i Thailand(cirka 1,3 km lang)
Eksempel på 3. klasse vogn i Thailand

Som passager ombord på toget under din togrejse i Thailand er en af de første skær af denne oplevelse, at du ofte vil blive vel mødt af en del andre passagerer som dig selv, da thaierne er langt mere snaksaglige og venligsindede på et personligt plan i det offentlige rum. Det er ikke ualmindeligt at blive tilbudt diverse frugter, nødder samt mindre snacks i løbet af din togrejse fra andre passagerer. De fleste vil gerne dele fra sig og toget er en klar mulighed for at opleve netop dette. Hertil er det også muligt at købe mad ombord – dog ikke fra den gængse madvogn, som vi kender fra før i tiden herhjemme. Hvis du bliver småsulten, da vil der som regel være op til flere sælgere ombord, som tilbyder ris, frugt og grønt, nudler og snacks til den lange tur under din togrejse i Thailand. Ofte kommer en stewardesse også med et menukort, hvorfra du kan købe et frisklavet varmt måltid. Dette er dog ikke tilfældet på første klasse, hvor dette ikke er tilladt, men hvor der i stedet kører en madvogn som et supplement til din togbillet, hvortil du kan opleve at få op til flere måltider ombord; alt efter hvor lang en rejsetid du har dig i vente.

Hua Lamphong banegård i Bangkok

Rejsetiden kan som regel være meget langvarig når man er på togrejse i Thailand, da Thailand består af hele 76 provinser og samtidigt er så stort, at det kræver hele fire rutestrækninger at kunne dække blot 47 af landets provinser. Disse strækninger tilsammen udgør ét rutenet, på mere end hele 4000 kilometer. Heldigvis er de mest populære rejsedestinationer, som man som turist ofte ønsker at besøge, tilgængelige ved brug af offentlig transport, hvoraf at brugen af tog udgør den klart største andel af denne bredmundede tilgængelighed. Især togstrækningen mellem Chiang og Bangkok (ca. 11-14 timer) samt stækningen mellem Bangkok og Suratthani (ca. 9-12 timer) er af særlig interesse for turister, da disse bidrager med de bedste muligheder for at opleve Thailand som én helhed. Dog overser de fleste rejsende det vigtigste element ved at opleve Thailand, når de drager afsted hjemmefra i håb om at opleve Thailand indefra. For at gøre dette, da er den bedste mulighed altid at se det hele på eget niveau fra et togsæde af. Det sceneri som toget kan give en af den Thailandske natur, landbrug og liv er som et bindepunkt for hele den oplevelse man startede med at tage af sted efter. Alt i alt er rejsen med tog i Thailand klart vigtigt at overveje, som er en rejsemulighed.

Hua Hin banegård
Mae Klang togmarked
Rutekortet med de 4 hovedbaner(nord, syd, øst og nordøst)

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.