Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Oplev Rayong – Thailands oversete kystprovins

Oplev Rayong i Sydøstthailand

Oplev Rayong og mød en provins som har meget at tilbyde, men som stadig er ganske uopdaget af turisterne. Oftest har folk ikke hørt om området, måske fordi det ikke er en lille ø der op på billeder. Måske fordi det ikke er en større by med strande omkring som man kender det fra Hua Hin eller Krabi. Det kan selvfølgelig også være fordi området ikke er fyldt med de udflugter som mange ofte søger.

Rayong har dog utroligt meget kørende for sig. Rayong er kun 3 timers kørsel fra Bangkok og derfor oplagt at besøge sammen med det centrale Thailand. Som fx førnævnte Bangkok, historiske og smukke Ayutthaya eller Kanchanaburi´s regnskov. Rayong er også let at kombinere med Koh Chang øerne og Koh Samet. Vil du gerne opleve nationalparker kan du let kombinere med regnskoven ved Khao Yai.

Provinsen skal dog ikke forstås som en mellemlanding på vej mod noget bedre eller mere interessant. Rayong er nemlig en fantastisk destination for dem som søger det mere lokale og autentiske Thailand. Rayong City er en stor by med ganske begrænset turisme, her er dog stadig alt dét som Thai´erne selv søger. Her er shopping, internationale og lokale spisesteder, natteliv for lokale og fast bosatte, samt lidt attraktioner for de turister som finder vej hertil.

Strand og afslapning

I Rayong ligger hoteller og strandene lidt atypiske uden for byen og skal selve Rayong City opleves, skal man dertil med taxa fra hotellet. Det koster dog ikke alverden på taxameter, sjældent mere end 300-500 baht. I provinsen bor man landlige omgivelser langs de mange strande. Rayong er faktisk et af de få steder trafikken er så relativt rolig, at man kan udforske på egen hånd. Det kan ligefrem anbefales med en lille scooter med sidevogn til indkøb i lokale butikker, Taphong frugtmarked eller små udflugter.

Det helt store plus ved disse mere landlige omgivelser er roen, selv i højsæsonen er der roligt og god plads på stranden. Man går oftest langs stranden til små spisesteder der leverer lækker frisk seafood som området er spækket med. Udover seafood er Rayong kendt for sin store produktion af eksotiske frugter – Så er du til frisk frugt og masser af mad fra havet, finder du det helt sikkert her. Rayong er perfekt til par og familier der ønsker det rolige med en mere lokal følelse, frem for destinationer i syden fx Phuket og Koh Samui. Et sidste stort plus ved denne oversete provins er, at det har resulteret i et stort udbud af billige hoteller af virkelig høj kvalitet.

Kort sagt. Søger du det lokale, ro og plads på stranden, seafood og frisk frugt. Samt lige en enkelt shopping tur til byen, samt et hotel af høj kvalitet til gode penge – Så skal du uden tvivl overveje Thailands oversete Rayong provins. Oplev Rayong med Asien Travel.

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.