Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Historien bag den ikoniske Hoi An-bro

Hoi An-broens arkitektur

Hoi An-broen i Centralvietnam er kendt for sin unikke arkitektur, som kombinerer elementer af japansk, kinesisk og vietnamesisk indflydelse. Broen er cirka 18 meter lang og 3 meter bred og består af tre hovedsektioner: to brohoveder og en central brosektion. Hele strukturen er bygget i træ og har tre forskellige typer tagstile, der svarer til hver sektion af broen.

Højdepunktet på Hoi An-broen er to stenabe-statuer placeret på den vestlige side af broen og to sten-hundestatuer på østsiden, også kendt som “det matchende par”. Dyrene der er realistisk formet, sidder bevogtet med hovedet vendt mod hinanden, klar til at beskytte freden for befolkningen i Hoi An. Ved siden af ​​statuerne er der kinesiske kupletter med Han-skrift, der beskriver de to mytiske skabninger, der “overvåger” de to ender af Hoi An-broen.

Den unikke Hoi An-broarkitektur

Hoi An-broen blev bygget over en periode på tre år, startende fra Abens år og afsluttet i Hundens år. Desuden repræsenterer konstruktionen af ​​de to hunde- og abe-statuer på hvert brohoved en måde at angive orienteringen på lokalområdet. Abehovedet peger “sydvest”, mens hundehovedet peger “nordvest”.

Den åndelig betydning af Hoi An Bridge

Hoi An-broen

Byen Hoi An blev bygget på Thu Bon-floden, en større flod i den centrale region af Vietnam. Byen oplever ofte oversvømmelser, hvilket gjorde det svært for befolkningen i Hoi An og tidligere japanske købmænd at tjene til livets ophold. Udseendet af Hoi An-broen var en stor åndelig støtte, der hjalp dem med at overvinde de barske naturlige forhold for at opbygge deres nye liv i denne region.

 

 

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.