Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Dalat – Byen med det evige forår

Dalat er smukt beliggende bjergene i det sydlige Vietnam og er en populær destination for både lokale og turister. Byen er kendt for sit kølige klima, smukke landskab og unikke arkitektur.

Dalat er beliggende 1500 meter over havets overflade. Byen blev grundlagt af franske kolonialister i 1890’erne herunder blandt andet den kendte bakteriolog Alexandre Yersin der her startede en landbrugsforskningsstation. Siden udviklede Dalat sig, på grund af sit behagelige klima, til en by med hoteller, kurbade og kostskoler for de bedre klasser. Dalat var en kurby under den franske kolonitid og i byen ser man stadig mange franske kolonitidsbygninger.

Dalat er stadig en populær by og det er fantastisk at gå på markeder her. Du finder blandt andet asparges, broccoli, tomater og artiskokker samt en bred vifte af europæiske blomster.

Banegården i Dalat

Attraktioner i Dalat

Der er mange ting at se i Dalat, forslag som her:

 • Besøg Crazy House: Denne unikke bygning, designet af den vietnamesiske arkitekt Dang Viet Nga, er et must-see for besøgende til Dalat. The Crazy House er en finurlig blanding af arkitektoniske stilarter med snoede trapper, gigantiske svampe og dyreskulpturer.
 • Gå en tur rundt om Xuan Huong-søen: Denne maleriske sø ligger i hjertet af Dalat og er et populært sted for både lokale og turister at slappe af og nyde landskabet.
 • Besøg Valley of Love: Denne maleriske park er perfekt til par og bryllupsrejser. Med sine blomsterhaver, svaneformede sø og hjerteformede skulpturer er Kærlighedens dal et romantisk sted at tilbringe en dag.
 • Udforsk Dalat Flower Gardens: Dalat er kendt for sine smukke blomster, og Dalat Flower Gardens er et fantastisk sted at se dem.
 • Tag på trekking i Lang Biang-bjergene: Disse bjerge byder på en fantastisk udsigt over Dalat og det omkringliggende landskab. Der er en række forskellige vandrestier at vælge imellem, lige fra let til udfordrende.
 • Besøg Linh Phuoc-pagoden: Denne buddhistiske pagode er en af ​​de mest populære turistattraktioner i Dalat. Linh Phuoc-pagoden, der er kendt for sin gigantiske dragestatue og indviklede mosaikker, er absolut et besøg værd

Mad og drikke i Dalat

Dalat er kendt for sin lækre mad og drikke. Sørg for at prøve nogle af følgende lokale retter:

 • Banh mi: En vietnamesisk sandwich lavet med baguette, kød, grøntsager og mayonnaise.
 • Banh canh: En nudelsuppe lavet med risnudler, svinekød og fiskesauce.
 • Bun bo hue: En krydret nudelsuppe lavet med oksekød, svinekød og citrongræs.
 • Com tam: En ret med knust ris serveret med grillet kød, grøntsager og en dipsauce.
 • Cafe sua da: En vietnamesisk iskaffe lavet med kaffe, kondenseret mælk og is.

Dalat

Tips til dit besøge i Dalat

Her er et par tips til at besøge Da Lat:

 • Tøj: Dalat kan være ret køligt, især om natten, så sørg for at pakke en jakke eller sweater. Vejret kan dog også være ret solrigt, så sørg for at pakke solcreme og hat med.
 • Medbring behagelige sko: Dalat er et fantastisk sted at gå og udforske, så sørg for at medbringe behagelige sko.
 • Vær respektfuld over for den lokale kultur: Vietnam er et konservativt land, så sørg for at klæde dig respektfuldt, når du besøger templer og pagoder.

Da Lat er en charmerende og unik bjergby med noget at tilbyde til alle rejsende. Med sit kølige klima, smukke landskab og lækre mad er Dalat et fantastisk sted at slappe af. Vi kan varmt anbefale at bruge 2-4 dage her.

Se vores rejser til Dalat her. Husk vi skræddersyr rejsen efter dine ønsker. Vi har arbejdet med Vietnam siden 1999!

Den Store Vietnamrejse

Højlandet i Sydvietnam med strandferie

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.