Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Cambodja

Fransk kolonitid, tempelkomplekser og spændende økosystemer

Rejser til Cambodja

Cambodja er for mange synonym med Angkor Wat, men landet er meget mere end dette smukke tempelkompleks – Og fortjener meget mere end blot et par dages besøg.

Cambodja er hjem til Khmer-riget, som igennem mere end et halvt årtusind var et af verdens største riger. I dag er det kun ruinerne i, og omkring, Cambodja der vidner om denne storhed.

Siden 1431 da Khmer riget faldt og blev plyndret af naboerne har landet haft en hård og mørk historie. Koloniseret af franskmændene i det 19. århundrede, bombning af amerikanerne under Vietnamkrigen, Khmer Rouges brutale terrorperiode og verdens (forholdsvis) største folkemord. Omkring ¼ del af befolkningen mistede livet. For blot at nævne noget af den modgang befolkningen har mødt.

Til trods for denne mørke historie er Cambodja et skønt land at besøge. Befolkningen utroligt gæstfrie og imødekomne – Og landet har også mange spændende destinationer.

Cambodja deler grænser med Thailand, Laos og Vietnam, og er derfor muligt at besøge som en rundrejse kombineret med et eller flere naboland. Landet kan dog byde på både rundrejse og strandferie inden for landets grænser.

Tonle Sap søen er den største ferskvandsø i Sydøstasien. Søens dimension ændres afhængigt af vejrsæsonen. I regntiden fra juni til oktober fyldes søen af vand, der strømmer fra Mekong og udvider søens overflade med 10.000 kvadratkilometer. I tør sæson fra november til maj er søens størrelse 3.000 kvadratkilometer med to meters dybde og vand strømmer ud fra søen til Mekong. Mekongfloden har sit udløb i Sydvietnam ved det Sydkinesiske hav. Mekongfloden er en af de største og vigtigste floder i Asien. Man finder stor biodiversitet ved Tonle Sap: over 300 arter af ferskvandsfisk samt slanger, krokodiller, skildpadder og mere end 100 arter af fugle.

Groft sagt kan landet inddeles i 3 regioner. Det centrale Mekong-lavland med Phnom Penh og Siem Reap, med Dangrek-bjergkæden mod nord som skaber en naturlig grænse til Thailand. Mod vest findes bjergkæder mod kysten med smukke landskaber som provinserne Kampot og Koh Kong. I øst finder man den fattigste og mindst besøgte del i de fjerne landdistrikter øst for Mekong-floden.

De mange smukke og historiske templer omkring Siem Reap må selvfølgelig ikke undværes ved et besøg. I kan få mere inspiration til dagene her: https://asientravel.dk/2020/02/16/ideer-til-dit-besog-ved-angkor-i-cambodia/

Besøger man Siem Reap er det også værd at bruge en dag på Ton Le Sap søen. På den store sø kan man opleve det lokale liv og en enorm kontrast til byerne og områderne omkring de historiske templer. En speciel oplevelse kunne være at sejle med lokale transport fra Siem Reap til Phnom Penh.

Hovedstaden vil være synd ikke at besøge. Byen hører til en af Sydøstasiens skønneste hovedstæder og blev en gang hyldet som Orientens Perle. Byen bevarer stadig noget af sin tidligere franske charme og er bl.a. hjem til Det Kongelige Palads og Sølvpagoden, og er mødestedet for de tre floder Mekong, Ton Le Sap-floden og Bassac – Og byens ”Riverside” har masser af spisesteder og barer, hvor øl kan købes til omkring 1 US$. De mange markeder i Phnom Penh er også interessante besøg, hvis I vil se mere til det lokale liv og finde en interessant souvenir.

Mekongfloden i Cambodja.
Khmer-templerne i Angkor er en af de største kulturattraktioner i Asien. Angkor Arkæologiske Park er spredt over et område på 400 kvadratkilometer med over 70 templer. Området er et sandt mekka af arkitektoniske vidundere, der spænder fra det 9. til det 15. århundrede. Ud over de mange fantastiske ruiner er en af de virkelige perler på dette verdensarvsted ikonografien og det billedsprog, der findes i mindre skala i de meget velbevarede bas-relieffer.
Angkor Wat i Siem Reap, Cambodja er det største religiøse monument i verden.

Fra Siem Reap eller Phnom Penh kan man søge mod de smukke øer Koh Rong og Koh Rong Samloem. Her får man smukke strande og rolige områder med relativ lidt turisme, skønne destinationer for dem der ønsker ren afslapning efter en oplevelsesrig ferie i Cambodja.

På vej mod de øerne kan man bruge nogle dage I den vestlige del af landet, hvor har man finder nogle af de smukkeste områder af Cambodja. I Sydvest er Kampot provinsen, rig på lavtliggende landbrugsjord, berømt for sine lækre krabber og gourmet peber og flere gode strande. Kampot skal besøges for besøges for sin smukke natur og landskaber, og måske et besøg i den søvnige Kampot by. Byen er beliggende langs Tuek Chhu floden, som en lille tidslomme, med masser gamle fransk arkitektur.

Ønsker man sin strandferie på de thailandske Koh Chang øer er Koh Kong området i Cambodja et oplagt stop på rejsen. Provinsen er ligger i landets Cardamom bjerge og består af skov, græsarealer, sumpe, søer og floder. Disse sumpe er hjem til verdens største bestand af den truet Siamesiske krokodille. Dette vilde område byder på flot natur og et utal af aktiviteter for dem der vil være aktive til lands og vands.

Til trods for Cambodja får relativt få besøgende er nogle egne af landet besøgt langt mere end andre. Søger man det de færrest ser, kan man fra Phnom Penh og Siem Reap søge østpå. Her finder man de fjerntliggende landdistrikter og nationalparker øst for den enorme Mekong-flod.

Byerne er små og turismen meget begrænset, men søger man naturoplevelser og en følelse af at være langt væk fra alting er området ideelt for dem der søger eco-turisme. Man kan søge mod det smukke og fjerne Moldukiri omkring 6 timers kørsel fra Phnom Penh. Det er den mest tyndt befolkede provins i landet. Mondulkiri er kendt for sine skovklædte bakker, kraftige vandfald og at 80 procent af Mondulkiris befolkning består af ti forskellige stammeminoriteter.

Cambodja byder på rigtigt mange forskelligartede oplevelser om man søger kultur, historie, eventyr eller afslapning på stranden. Kontakt os med jeres ønsker og vi kan tale mulighederne igennem omkring hvad Cambodja kan tilbyde jer.

Fakta om Cambodja

Hovedstad
Phnom Penh
Sprog
Khmer
Valuta
Riel
Klima
Tropisk monsun-klima
Største by
Phnom Penh
Population
16 millioner (2018 estimat)
På skolebesøg i Cambodja. Cirka halvdelen af befolkningen i landet er under 24 år gammel.
Cambodja er et landbrugsland. Når man bevæger sig ud fra Siem Reap og Phnom Pehn møder man et anderledes og uturistet Cambodja
Homestay i Cambodja. Fotoet er taget i en mindre landsby på grænsen til Laos
Don Khonevandfaldet der danner naturlig grænse mellem Cambodja og Laos

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.