Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Uberørte Vestmyanmar 1

Vandretur i Myanmar

Vandretur i Myanmar med Asien Travel. Myanmar er et fantastisk rejseland. Tiden har på mange områder stået stille siden 1962, da Ne Win tog magten ved et militærkup. Herefter var Myanmar ledet at militærjuntaen indtil 2016 og siden da, er det så partiet NLP og Aung San Shuu Kyi der har ledet landet.

Landet er stadig i nogle områder lukket for turister. Det betyder at skal man besøge landet, og nogle af de mere uberørte området kan det blive nødvendigt at flyve dertil. Nogle områder i det østlige Myanmar kan også nås med bil fra Thailand. Man kan fx krydse grænsen i Mae Sai i det nordlige Thailand. Man skal have selskab af en lokal guide I Myanmar, ellers kommer man ganske enkelt ikke ind i landet her. Immigrationen ved grænsen beholder også passet når man kører ind i landet, man skal derfor tilbage samme vej ud igen.

Fra Nordthailand krydser man grænsen mod nord ind i Shan Staten, som er et af de meste uberørte områder i landet og dette kan være udgangspunkt for din vandretur i Myanmar. Skal man opleve Shan Staten er byen Keng Tung en rigtig god base til vandring og besøge bjergstammer.

Krydser man grænsen fra byen Mae Sai, kommer man til byen Tachilek i Myanmar. Derfra tager det omkring 4 til 5 timer at komme til byen Keng Tung, som vil være basen for udflugterne. På vejen mod Keng Tung vil der være et par steder, hvor man kan stoppe for at købe lidt mad og drikke.

Byens bedste hotel er Princess Hotel, blev bygget i 90´erne, på grunden hvor den lokale Chao Pao (lederen for det lokale Shan folk) havde sin bolig. De bedste spisesteder i Keng Tung finder man omkring søen midt i byen.

Området omkring byen er meget spændende. I regionen er der rigt med muligheder for at møde lokale bjergstammer, som har levet deres traditionelle livsstil uændret i mange, mange år.

I selve Keng Tung er der også lidt at lave og opleve. Man kan besøge det lokale marked og nyde udsigten over byen. Det er også muligt at besøge et tempel, hvor man kan se munkene gå til aftenens ”bøn” i hundredvis eller se en lokal skole.

Som mange ved var Myanmar tidligere en engelsk koloni ved navn Burma indtil 1948. Lige som i Indien, lavede englænderne togstationer og byer i bjergene, for at kunne komme væk fra varmen i lavlandet hvor de mere kendte byer som Mandalay og Yangon ligger. Omkring en times kørsel fra Kengtung, længere oppe i bjergene kan en af disse gamle byer besøges. Der er stadig guvernørens gamle hjem, et posthus, en kirke og et kristent børnehjem. Flere af disse bygninger er stadig i brug den dag i dag.

Uden for byen og I  bjergene, kan der mødes en stamme, som der forsat bor i traditionelle lang huse, som bestemt er et syn værd. De fleste bjergstammer man besøger her i området vil enten tro på ånder eller buddhisme. Flere af de templer der kan findes her, er flere hundrede år gamle. Munkene i byen er oftest meget snaksaglige, da der ikke så ofte kommer besøgende udefra til byen.

Det kan anbefales af kombinere Shan staten med det nordlige Thailand. Tag for eksempel 3-4 overnatninger i Myanmar, hvor I ved ankomst til Tachilek kan få lavet visum. Modsat lavlandet, med byerne Mandalay, Yangon og Bagan, så behøver man ikke i Shan staten at få lavet visum på forhånd. Det kan gøres ved grænseovergangen.

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.