Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Uberørte Vestmyanmar

Rakhine Staten i Vestmyanmar

Området var omkring Mrauk U, Rakhine Staten, i det vestlige Myanmar. En region der siden da, mest har fået opmærksom for konflikten mellem Myanmars regering og Rohingya-folket – Og desværre ikke sine gamle templer og stupaer. Udgangspunktet for rejsen til Mrauk U er byen Sittwe, som man kan nå på to måder. Enten kan man tage en bus nordvest på fra Yangon og videre langs kysten af Rakhine Staten med båd. Dette er en tur som vil tage mere end to dage. Rygterne siger dog, at ruten ikke skulle have meget at byde på.

Den anden mulighed er at flyve fra Yangon. Den tur tager lidt over en time, og det vil vi anbefale man gør. En tidlig morgenafgang fra Yangon kan godt betale sig, for ved ankomsten kan man så nå at rejse videre med det samme. Sittwe har ikke det store at byde på. Ude foran lufthavnen vil der stå folk, som kan arrangere en båd op til Mrauk U, hvor man sejler op af Kaladan floden. Bådene er gamle fiskekuttere og det tager omkring 4 timer at tilbagelægge de ca. 70 km.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Uberørte Vestmyanmar

Under sejlturen vil man kunne side og kigge ind på bredden, og der vil være som at se en verden hvor tiden har stået stille i flere hundrede år.

Uberørte Vestmyanmar 1

Efter hvad der vil blive en uforglemmelig tur op af floden, kommer Mrauk U ud af junglen med dens mere end 500 år gamle templer.

Den mest almindelige, hvis ikke eneste måde, at komme rundt i byen er cykeltransport. Hotellerne i byen, er ikke i en særlig høj standard, men der er flere steder at overnatte.

Princess Hotel og Palace Hotel synes at være de bedste muligheder. Men når man besøger dette område, er det ikke spa og fine hoteller man kommer for. Området skal besøges for dets fantastiske templer som er gemt i regnskoven og midt blandt folks huse. Chin-folket, som stadig bor i området, er også et syn værd med deres karakteristiske ansigtstatoveringer.

For at kunne besøge dette folk skal man rejse via en anden flod i området. Alle kender til floden, hvis man blot udtrykker sit ønske om at besøge Chin-folket. Det er derfor lettest at tage en cykeltaxa over til floden, hvorfra man kan tage en båd. Rejsen op af floden tager omkring to timer, men i en noget mindre båd end bådene fra Sittwe til Mrauk U. Det kan anbefales at medbringe en frokost eller købe denne på det lokale marked på den anden side af floden, inden man begynder sejlturen.

Efter omkring to timer på floden kommer man til området med to landsbyer, hvor Chin folket bor.

Når turen går tilbage hjem, kan det anbefales at sejle tidligt om morgenen fra Mrauk U. På den måde kan man nå at rejse ud fra Sittwe samme dag, medmindre man selvfølgelig ønsker en enkelt dag til at se byen.

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.