Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
a

Thailands Nationalparker

Modern & Beautiful WordPress Theme

Thailands Nationalparker – Tips og gode råd

Thailand har næsten 80 nationalparker fordelt rundt i kongeriget. Omkring 60 af dem er på land med regnskove, bjerge og floder. De resterende 20 er marine nationalparker som fx Similan øerne og Mu Koh Chang. Glæd dig til oplevelser i Thailands nationalparker.

Der er en enorm stor forskel på nationalparkerne. Nogle har store bjerge med tæt regnskov, mens andre minder mere om savanner. Marineparkerne har områder med koraller, små øgrupper og mangroveskove.

Asien Travel har været i mange af nationalparkerne og vil her give nogle gode råd, hvis man har et ønske om at besøge nogle af parkerne.

Først lidt praktiske informationer og hvad man skal huske:

 • Alle parkerne har udlejning af telte, soveposer, liggeunderlag og hovedpuder
 • Medbring kontanter. Der er ikke overraskende meget begrænset med hæveautomater her
 • En god lommelygte
 • En god trøje og evt. et par lange bukser. Der kan i nogle af parkerne blive helt ned til 0 grader i vintermånederne
 • Regntøj
 • Et håndklæde
 • Masser af vand
 • Et godt kamera
 • Gode sko til vandring
 • Ekstra strømper

Noget af det ovenstående siger lidt sig selv, men det er vigtigt at huske inden afrejse. Det ikke alt sammen typiske ting man pakker til ferien i Thailand.

Vi anbefaler de følgende nationalparker:

 • Doi Pha Hom Pok National Park
 • Chiang Dao National Park
 • Phu Soi Dao National Park
 • Khao Sok National Park
 • Mae Sariang National Park
 • Phu Kadung National Park

Disse seks nationalparker er de flotteste, synes vi. Her er både muligheder for at vandre i regnskoven, men i flere tilfælde også gode muligheder for at vandre oppe i bjergene. I alle parkerne er det lovligt at overnatte i telte, i de særlige områder som er sat af til dette. Nogle parker er der allerede sat telte op i forvejen, mens i andre skal man selv have telt med (som kan lejes).

I nogle af parkerne er det et krav at have en parkguide med, for at man ikke farer vild. Det er fx et krav i Khao Yai, hvor man skal have guide med, hvis man ønsker at vandre i parkens bjerge. Modsat er det ikke et krav i fx Phu Kadung, da der er er opsat skilte og det er noget lettere at finde rundt.

Den thailandske befolkning er i dag selv meget glade for at besøge deres flotte nationalparker. Det er altså langt fra bare udenlandske turister der kommer for at besøge parkerne. Særligt solopgange på bjergene er populære, som fx på Doi Luang i Chiang Dao nationalpark. 

Nærmere beskrivelse af de seks nationalparker som vi anbefaler:

Poi Pha Hom Pok – Chiang Mai Provinsen

 

Her finder man Thailands næsthøjeste bjerg på 2285 meter. Nationalparken er en af landets yngste og har kun haft status af nationalpark i omkring 12-13 år.</p> <p>Doi Pha Hom Pok har to teltpladser.

Plads 1/<br /> Den første af de to pladser ligger ved foden af nationalparkens højeste bjerg. Teltpladsen er også beliggende ved en af landets største gejsere, som skyder vand op ca. hver 20. minut. Her er bungalows med eget toilet og bad, sammen med de almindelige teltpladser. Her er også nogle små spisesteder.<br /> Man kan fra dette område bestille transport op til nationalparkens anden teltplads. Det tager ca. én time i en jeep med 4-hjulstræk. Det er også muligt at leje cykler, hvis man har så friske ben.</p> <p>Plads 2/<br /> Den anden plads er Thailand højeste teltplads, med sine 1800 højdemeter og byder på en fantastisk udsigt. Her er ingen spisesteder, så man skal selv huske forsyninger. Her er dog toiletfaciliteter.<br /> Fra denne teltplads er der ca. to timers gang til toppen af bjerget Doi Pha Hom Pom.

Vi anbefaler at køre op til nationalparken fra Chiang Mai om formiddagen. Køreturen tager omkring tre timer. Herefter ankommer man til parkens hovedkontor og den første teltplads. Det er her der er mulighed for parkering og bestilling af lokal transport op til parkens anden teltplads.<br /> Der vil på turen være muligheder for at stoppe ved nogle af de mange forskellige bjergstammer som lever i området. Det kan være fx Lahu- eller Arkha-folket som bor i området. Området grænser op til Myanmar og det betyder der også bor grupper af Karen-folket i området.</p> <p>Phu Soi Dao Nationalpark – Uttaradit Provinsen

Plads 1/<br /> Den første af de to pladser ligger ved foden af nationalparkens højeste bjerg. Teltpladsen er også beliggende ved en af landets største gejsere, som skyder vand op ca. hver 20. minut. Her er bungalows med eget toilet og bad, sammen med de almindelige teltpladser. Her er også nogle små spisesteder.<br /> Man kan fra dette område bestille transport op til nationalparkens anden teltplads. Det tager ca. én time i en jeep med 4-hjulstræk. Det er også muligt at leje cykler, hvis man har så friske ben.</p> <p>Plads 2/<br /> Den anden plads er Thailand højeste teltplads, med sine 1800 højdemeter og byder på en fantastisk udsigt. Her er ingen spisesteder, så man skal selv huske forsyninger. Her er dog toiletfaciliteter.<br /> Fra denne teltplads er der ca. to timers gang til toppen af bjerget Doi Pha Hom Pom.

Nationalparken er en del af Luang Prabang bjergkæden og grænser op mod Laos, i provinsen Uttaradit. Phu Soi Dao fik først status af nationalpark i 2008 og er således også en af landets yngste parker.
Bjerget Phu Soi er 2.120 meter over havets overflade og turen til toppen tager ca. 5 timer. Undervejs går man langs et vandløb omkring halvdelen af vejen. Der er nogle skrappe stigninger, så man skal være i en nogenlunde form for at nå toppen, men der er ingen klatring. Ved toppen er der en træhytte med to parkbetjente og en teltplads.

Som et ekstra lille element er det muligt at krydse grænsen til Laos. Der er en stor sten så man kan se hvornår man er i Laos. Der er ingen immigration på toppen, så man skal ikke gå for langt ind i nabolandet.

Phu Soi Dao Nationalpark har to teltpladser.

Plads 1/
Den første er ved foden af bjerget, ca. én kilometer fra hvor vandreruten mod toppen starter. Her er bungalows til udlejning og et mindre spisested. Der er også mulighed for at betale en af de lokale for at bære teltet til toppen, hvis man ikke selv har lyst eller mod på det.
Plads 2/
Den anden teltplads er tæt ved toppen. Derudover er der ikke mange faciliteter her, så husk forsyninger.

Vi anbefaler at man kører fra Chiang Mai eller Phrae til Phu Soi Dao Nationalpark. Det tager omkring 3,5 time fra Chiang Mai og omkring halvanden time fra Phrae. Det er en god idé at begynde at vandre allerede kl. 09:00, da man så kan nå toppen omkring 14:00 – 15:00 og få teltet på plads. Herfra kan man vandre videre til et vandfald, som er ca. 20 minutter fra teltpladsen. Med yderligere ca. 10 minutter kan man nå grænsen til Laos. Herfra er der en flot udsigt ud over dalen man er vandret op igennem. Næsten morgen kan man passende gå sammen vej ned gennem dalen igen.

Pha Daeng Nationalpark (tidligere Chiang Dao Nationalpark) – Chiang Mai Provinsen

Pha Daeng Nationalpark ligger ca. halvanden times kørsel nord for Chiang Mai, lidt vest for byen Chiang Dao. Her finder men et fantastisk flot bjerg ved navn Doi Luang, som er Thailands tredje højeste bjerg med 2.225 meter over havets overflade. For dem med interesse i fugle er det en af landets absolut mest interessante parker.

De fleste som besøger parken, kommer for at vandre op på toppen af Doi Luang. Oftest med en overnatning på vejen. Der er masser af små gode hoteller ved foden af bjerget, alternativt skal man medbringe eget telt. Det er ikke muligt at leje her. Det tager ca. 8 timer og op, at gå til toppen. De fleste sover i telt ikke langt fra toppen, så de om morgenen kan gå til toppen og nye solopgangen.

Vi anbefaler at køre fra Chiang Mai eller Tha Ton, herfra tager det ca. 2.5 time at komme til parken. Her kan man check-in på et hotel i Chiang Dao som fx Chiang Dao Nest, som er et godt sted. Brug herefter dagen på at besøge de spændende grotter i området omkring byen. Her er flere gode spisesteder, og husk at indkøbe forsyninger til næste dags vandring. Begynd vandringen senest 9:00 morgenen. Nyd udsigten og tag den tid det tager at komme til toppen. Der er mange steder hvor man kan nyde sin frokost med en flot udsigt, så det bør udnyttes. Efter man har slået sit telt op og slappet lidt af, kan man gå til toppen og nyde solnedgangen. Det tager omkring 45 minutter til én time. Husk lygte, til når I skal ned igen. Næste morgen er det tidligt op og igen med kurs mod toppen. Solopgangen er er det flotteste tidspunkt på dagen og må ikke undlades når man er her. Herefter kan man beslutte sig om man vil gå hele vejen til bunden og tage en overnatning ekstra i Chiang Dao eller kører mod Pai, Chiang Mai, Chiang Rai eller en helt fjerde by.

Phu Kradung Nationalpark – Loei Provinsen
Denne nationalpark er en af Thailands mest populære. Årsagen er at der er utroligt meget at lave og se her. Det højeste bjerg er 1316, som ligger på et 10 km2 stort plateau. Vil man til toppen af bjerget tager det 3.5 – 4 timer, for ruten er stejl. Fra toppen er der omkring 30 minutter til teltpladsen, hvor der allerede er sat telte. Det er også muligt at leje sovepose og liggeunderlag – Og der er tilmed en cykeludlejning. Det er også muligt at købe lidt mad og drikke. Parken ligger i provinsen Loei og den største by i området er Khon Kaen. Byen er omkring halvanden times kørsel væk.

Vi anbefaler at køre fra Khon Kaen om morgenen senest klokken 09:00. Ved ankomsten til parken er det bare i gang med at vandre mod toppen. I vil så kunne forvente at nå teltpladsen omkring kl. 15:00 afhængigt af pauser og tempo. Herefter kan der slappes af og man kan nyde solnedgangen sidste på dagen. Ved teltpladsen har de et kort over området, som er en god idé at tage med.Den næste dag kan det anbefales at leje en cykel og kører langs vestsiden af bjerget. Her er mange flotte udsigtspunkter. Specielt Lom Sak som er en stor sten der stikker ud af klippevæggen, hvor man kan sidde og nye udsigten er et stop værd. Turen forbi alle udsigtspunkter er en god lang tur og kan gøres på omkring 5 timer med nogle gode stop, samt frokost. På vejen tilbage kan cykle over plateauet og besøge flere vandfald undervejs.

Khao Sok Nationalpark – Surat Thani Provinsen

Vi anbefaler at køre op til nationalparken fra Chiang Mai om formiddagen. Køreturen tager omkring tre timer. Herefter ankommer man til parkens hovedkontor og den første teltplads. Det er her der er mulighed for parkering og bestilling af lokal transport op til parkens anden teltplads.<br /> Der vil på turen være muligheder for at stoppe ved nogle af de mange forskellige bjergstammer som lever i området. Det kan være fx Lahu- eller Arkha-folket som bor i området. Området grænser op til Myanmar og det betyder der også bor grupper af Karen-folket i området.</p> <p>Phu Soi Dao Nationalpark – Uttaradit Provinsen

Plads 1/<br /> Den første af de to pladser ligger ved foden af nationalparkens højeste bjerg. Teltpladsen er også beliggende ved en af landets største gejsere, som skyder vand op ca. hver 20. minut. Her er bungalows med eget toilet og bad, sammen med de almindelige teltpladser. Her er også nogle små spisesteder.<br /> Man kan fra dette område bestille transport op til nationalparkens anden teltplads. Det tager ca. én time i en jeep med 4-hjulstræk. Det er også muligt at leje cykler, hvis man har så friske ben.</p> <p>Plads 2/<br /> Den anden plads er Thailand højeste teltplads, med sine 1800 højdemeter og byder på en fantastisk udsigt. Her er ingen spisesteder, så man skal selv huske forsyninger. Her er dog toiletfaciliteter.<br /> Fra denne teltplads er der ca. to timers gang til toppen af bjerget Doi Pha Hom Pom.

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.