Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Thailands nationalparker – Tips og gode råd

Thailands nationalparker – Tips og gode råd

Thailand har næsten 80 nationalparker fordelt rundt i kongeriget. Omkring 60 af dem er på land med regnskove, bjerge og floder. De resterende 20 er marine nationalparker som fx Similan øerne og Mu Koh Chang. Glæd dig til oplevelser i Thailands nationalparker.

Der er en enorm stor forskel på nationalparkerne. Nogle har store bjerge med tæt regnskov, mens andre minder mere om savanner. Marineparkerne har områder med koraller, små øgrupper og mangroveskove.

Asien Travel har været i mange af nationalparkerne og vil her give nogle gode råd, hvis man har et ønske om at besøge nogle af Thailands nationalparker.

Først lidt praktiske informationer og hvad man skal huske når man vil besøge Thailands nationalparker:

 • Alle parkerne har udlejning af telte, soveposer, liggeunderlag og hovedpuder
 • Medbring kontanter. Der er ikke overraskende meget begrænset med hæveautomater her
 • En god lommelygte
 • En god trøje og evt. et par lange bukser. Der kan i nogle af parkerne blive helt ned til 0 grader i vintermånederne
 • Regntøj
 • Et håndklæde
 • Masser af vand
 • Et godt kamera
 • Gode sko til vandring
 • Ekstra strømper

Noget af det ovenstående siger lidt sig selv, men det er vigtigt at huske inden afrejse. Det ikke alt sammen typiske ting man pakker til ferien i Thailand.

Thailands nationalparker. Anbefalinger:

 • Doi Pha Hom Pok National Park
 • Chiang Dao National Park
 • Phu Soi Dao National Park
 • Khao Sok National Park
 • Mae Sariang National Park
 • Phu Kadung National Park

Disse seks nationalparker er de flotteste, synes vi. Her er både muligheder for at vandre i regnskoven, men i flere tilfælde også gode muligheder for at vandre oppe i bjergene. I alle parkerne er det lovligt at overnatte i telte, i de særlige områder som er sat af til dette. Nogle parker er der allerede sat telte op i forvejen, mens i andre skal man selv have telt med (som kan lejes).

I nogle af Thailands nationalparker er det et krav at have en parkguide med, for at man ikke farer vild. Det er fx et krav i Khao Yai, hvor man skal have guide med, hvis man ønsker at vandre i parkens bjerge. Modsat er det ikke et krav i fx Phu Kadung, da der er er opsat skilte og det er noget lettere at finde rundt.

Den thailandske befolkning er i dag selv meget glade for at besøge deres flotte nationalparker. Det er altså langt fra bare udenlandske turister der kommer for at besøge parkerne. Særligt solopgange på bjergene er populære, som fx på Doi Luang i Chiang Dao nationalpark. 

Nærmere beskrivelse af de seks nationalparker som vi anbefaler:

Poi Pha Hom Pok – Chiang Mai Provinsen

Her finder man Thailands næsthøjeste bjerg på 2285 meter. Nationalparken er en af landets yngste og har kun haft status af nationalpark i omkring 12-13 år.

Doi Pha Hom Pok har to teltpladser.

Plads 1
Den første af de to pladser ligger ved foden af nationalparkens højeste bjerg. Teltpladsen er også beliggende ved en af landets største gejsere, som skyder vand op ca. hver 20. minut. Her er bungalows med eget toilet og bad, sammen med de almindelige teltpladser. Her er også nogle små spisesteder.
Man kan fra dette område bestille transport op til nationalparkens anden teltplads. Det tager ca. én time i en jeep med 4-hjulstræk. Det er også muligt at leje cykler, hvis man har så friske ben.

Teltplads 2
Den anden plads er Thailand højeste teltplads, med sine 1800 højdemeter og byder på en fantastisk udsigt. Her er ingen spisesteder, så man skal selv huske forsyninger. Her er dog toiletfaciliteter. Fra denne teltplads er der ca. to timers gang til toppen af bjerget Doi Pha Hom Pom.

Vi anbefaler at køre op til nationalparken fra Chiang Mai om formiddagen. Køreturen tager omkring tre timer. Herefter ankommer man til parkens hovedkontor og den første teltplads. Det er her der er mulighed for parkering og bestilling af lokal transport op til parkens anden teltplads.

Der vil på turen være muligheder for at stoppe ved nogle af de mange forskellige bjergstammer som lever i området. Det kan være fx Lahu- eller Arkha-folket som bor i området. Området grænser op til Myanmar og det betyder der også bor grupper af Karen-folket i området.

Phu Soi Dao Nationalpark – Uttaradit Provinsen

Nationalparken er en del af Luang Prabang bjergkæden og grænser op mod Laos, i provinsen Uttaradit. Phu Soi Dao fik først status af nationalpark i 2008 og er således også en af landets yngste parker.
Bjerget Phu Soi er 2.120 meter over havets overflade og turen til toppen tager ca. 5 timer. Undervejs går man langs et vandløb omkring halvdelen af vejen. Der er nogle skrappe stigninger, så man skal være i en nogenlunde form for at nå toppen, men der er ingen klatring. Ved toppen er der en træhytte med to parkbetjente og en teltplads.

Som et ekstra lille element er det muligt at krydse grænsen til Laos. Der er en stor sten så man kan se hvornår man er i Laos. Der er ingen immigration på toppen, så man skal ikke gå for langt ind i nabolandet.

Phu Soi Dao Nationalpark har to teltpladser.

Plads 1
Den første er ved foden af bjerget, ca. én kilometer fra hvor vandreruten mod toppen starter. Her er bungalows til udlejning og et mindre spisested. Der er også mulighed for at betale en af de lokale for at bære teltet til toppen, hvis man ikke selv har lyst eller mod på det.

Teltplads 2
Den anden teltplads er tæt ved toppen. Derudover er der ikke mange faciliteter her, så husk forsyninger.

Vi anbefaler at man kører fra Chiang Mai eller Phrae til Phu Soi Dao Nationalpark. Det tager omkring 3,5 time fra Chiang Mai og omkring halvanden time fra Phrae. Det er en god idé at begynde at vandre allerede kl. 09:00, da man så kan nå toppen omkring 14:00 – 15:00 og få teltet på plads. Herfra kan man vandre videre til et vandfald, som er ca. 20 minutter fra teltpladsen. Med yderligere ca. 10 minutter kan man nå grænsen til Laos. Herfra er der en flot udsigt ud over dalen man er vandret op igennem. Næsten morgen kan man passende gå sammen vej ned gennem dalen igen.

Pha Daeng Nationalpark (tidligere Chiang Dao Nationalpark) – Chiang Mai Provinsen

Pha Daeng Nationalpark ligger ca. halvanden times kørsel nord for Chiang Mai, lidt vest for byen Chiang Dao. Her finder men et fantastisk flot bjerg ved navn Doi Luang, som er Thailands tredje højeste bjerg med 2.225 meter over havets overflade. For dem med interesse i fugle er det nok den af Thailands nationalparker der er mest interessant

De fleste som besøger parken, kommer for at vandre op på toppen af Doi Luang. Oftest med en overnatning på vejen. Der er masser af små gode hoteller ved foden af bjerget, alternativt skal man medbringe eget telt. Det er ikke muligt at leje her. Det tager ca. 8 timer og op, at gå til toppen. De fleste sover i telt ikke langt fra toppen, så de om morgenen kan gå til toppen og nye solopgangen.

Vi anbefaler at køre fra Chiang Mai eller Tha Ton, herfra tager det ca. 2.5 time at komme til parken. Her kan man check-in på et hotel i Chiang Dao som fx Chiang Dao Nest, som er et godt sted. Brug herefter dagen på at besøge de spændende grotter i området omkring byen. Her er flere gode spisesteder, og husk at indkøbe forsyninger til næste dags vandring. Begynd vandringen senest 9:00 morgenen. Nyd udsigten og tag den tid det tager at komme til toppen. Der er mange steder hvor man kan nyde sin frokost med en flot udsigt, så det bør udnyttes. Efter man har slået sit telt op og slappet lidt af, kan man gå til toppen og nyde solnedgangen. Det tager omkring 45 minutter til én time. Husk lygte, til når I skal ned igen. Næste morgen er det tidligt op og igen med kurs mod toppen. Solopgangen er er det flotteste tidspunkt på dagen og må ikke undlades når man er her. Herefter kan man beslutte sig om man vil gå hele vejen til bunden og tage en overnatning ekstra i Chiang Dao eller kører mod Pai, Chiang Mai, Chiang Rai eller en helt fjerde by.

Phu Kradung Nationalpark – Loei Provinsen

Denne nationalpark er en af Thailands mest populære. Årsagen er at der er utroligt meget at foretage sig og se her. Det højeste bjerg er 1316, som ligger på et 10 km2 stort plateau. Vil man til toppen af bjerget tager det 3.5 – 4 timer, for ruten er stejl. Fra toppen er der omkring 30 minutter til teltpladsen, hvor der allerede er sat telte. Det er også muligt at leje sovepose og liggeunderlag – Og der er tilmed en cykeludlejning. Det er også muligt at købe lidt mad og drikke. Parken ligger i provinsen Loei og den største by i området er Khon Kaen. Byen er omkring halvanden times kørsel væk.

Vi anbefaler at køre fra Khon Kaen om morgenen senest klokken 09:00. Ved ankomsten til parken er det bare i gang med at vandre mod toppen. I vil så kunne forvente at nå teltpladsen omkring kl. 15:00 afhængigt af pauser og tempo. Herefter kan der slappes af og man kan nyde solnedgangen sidste på dagen. Ved teltpladsen har de et kort over området, som er en god idé at tage med.Den næste dag kan det anbefales at leje en cykel og kører langs vestsiden af bjerget. Her er mange flotte udsigtspunkter. Specielt Lom Sak som er en stor sten der stikker ud af klippevæggen, hvor man kan sidde og nye udsigten er et stop værd. Turen forbi alle udsigtspunkter er en god lang tur og kan gøres på omkring 5 timer med nogle gode stop, samt frokost. På vejen tilbage kan cykle over plateauet og besøge flere vandfald undervejs.

Khao Sok Nationalpark – Surat Thani Provinsen

Af Thailands nationalparker er dette en af de smukkeste og regnskoven er ældre end Amazonskoven. Den bliver kaldt for Thailands Guilin, et område kendt for sine store karst formationer i Sydkina. Parken ligger ca. 1 times kørsel fra færgen der sejler til bl.a. Koh Samui og én time fra Khao Lak. Der er omkring 3 timers kørsel fra Phuket.

Der er to særpræg ved denne park. Den første er som nævnt den gamle regnskov. Det andet er den store sø Cheow Lan på 165 km2, som er dannet som følge af konstruktionen af en dæmning. Denne sø har været med til at tiltrække en masse dyr til området. Det gør nationalparken til en af de bedste til at se store dyr. Området er hjem til verdens største bøffel, Krating Daeng, men også forskellige aber og masser af fuglearter som fx de karakteristiske næsehornsfugle. Nationalparken er også hjem for verdens største blomst, Raffel Asia, denne blomstrer kun omkring december måned og de lokale kan hjælpe dig på rette vej.

Parken har to overnatningssteder. Det første er på land med omkring 15 små bungalows. Den anden mulighed er at sove på et af de flydende hoteller som ligger på søen. Overnatningsstederne på søen ligger ca. én times kørsel, efterfulgt af 45 minutter med longtail båd, fra overnatningsstedet på land.

Vi anbefaler: Khao Sok kan nås fra Phuket, Krabi, Khao Lak, Koh Samui på mellem én og tre timers tid. Ved ankomsten til parken ankommer man til overnatningsstedet på land, her ligger også parkens hovedkontor. Her er masser af små gode restauranter, så rigt med muligheder for noget godt at spise.
Herfra kan man vandre langs en flod og opleve området. Man skal samme vej tilbage, men nu længere man går nu flottere bliver det. Efter ca. 3 timers vandring kommer man til en et vandfald, og her er det muligt at bade. Husk forsyninger, hvis I gerne vil gå langt, for det er ikke muligt at købe hverken mad eller drikke på ruten. Der er heller ingen overnatningsmuligheder, og man må ikke sove i telt her, så I skal tilbage samme dag. Vigtigt at have i baghovedet, når man begynder turen.

Næste dag kan det anbefales at I kører til Cheow Lan Lake og tage en longtail båd ud på søen. Her er der tre ting som næsten skal ses:

• Thailandske Guilin, tre sten som står for sig selv.

• En vandretur op af den vestlige del af søen. Det tager omkring 40-50 minutter og her er en fantastisk udsigt over området.

• 500 Rai. En sø som blev dannet da vandet steg ved dannelsen af dæmningen. Her løb vandet igennem en grotte og ind i en dal, som dannede en anden sø. Her skal man vandre over et lille bjerg og derefter kommer man til søen. Her er det muligt at leje en tømmerflåde af bambus og se en lille grotte. Det er også muligt at bruge tiden i området omkring søen, som også er rigtig flot.

Efter disse tre oplevelser kan man check-in ind på et af de flydende hoteller. Flere steder er det muligt at leje en kajak, hvis man vil ud og opleve lidt mere på egen hånd.  Kommer man i den thailandske sommer, maj til april, vil der være lidt mindre vand. Dette vil også være ved denne tid der er bedst chance for at se den store bøffel – Det kræver dog man er tidligt oppe og ude for at kigge.

Mae Sariang Nationalpark – Mae Hong Son Provinsen

Dette område er faktisk ikke en nationalpark, men det er et meget lidt besøgt område og helt sikker meget interessant. Området ligger på grænsen til Myanmar og Salaween floden udgør noget af Thailand-Myanmar grænsen, samt er en stor del af turen. På Myanmar-siden ligger der flygtningelejre, hvor der bor Karen-folk. De har været i krig med burmanerne siden 2. verdenskrig, da de ønsker selvstændighed fra Myanmar.

Vi anbefaler: Området er lettest at nå med nogle timers kørsel fra Chiang Mai. Vi anbefaler at begynde med én overnatning i byen Mae Sariang, på et hotel eller i et lille gæstehus. Tag herefter to nætter i ved de lokale landsbyer langs ruten i regnskoven. For at kunne tage denne tur, skal man være i en rimelig god form. Dele af turen vil foregå gennem lave floder, hvor vandet vil går over anklerne.

Der er ikke mange højdemeter på denne tur. Ruten er af små stiger og floder i en afsides region. Den første dag skal man køre omkring én time ind i skoven og herfra begynde at gå fra en lokal Lisu-landsby.

Herfra går man syv kilometer gennem skoven og spiser sin medbragte frokost når sulten melder sig. Hen på eftermiddagen vil man ankomme til en Karen landsby som ligge ved bredden af Salaween floden, her kan man se Myanmar på den anden side af floden. Det vil være muligt at købe lidt forsyninger hos en lille købmand i en bambushytte. Aftensmaden kan man spise samme med folket i landsbyen, og man kan overnatte i det lokale tempel på en bambusmåtte.

Næste dag tager man en longtail båd ned ad floden. Efter ca. 2 timer ankommer man til en flygtningelejr med Karenfolk. Den beskyttes af Karen National Army. Man vil komme i land på den thailandske side. Herfra kan man vandre op igennem skoven for til sidst komme til en anden Karenlandsby. Her er det muligt at overnatte hos en af de lokale familier.

Den sidste dag vil skal bruges på at vandre ud af skoven, som går igennem flere landsbyer på vejen. Man vandrer langs floden op til et mødepunkt, hvor der er transport tilbage Mae Sarieng. Herfra kan man komme med transport til nogle større byer.

Rejser til Thailand:
Vi håber meget I får en god og aktiv rejse til Thailand. Ønsker I at besøge nogle af Thailands nationalparker, så kan Asien Travel hjælpe. Vi kan arrangere transport, overnatninger og udflugter – Og dette gælder også hvis I ønsker mere afslapning end de beskrevne ture herover. Eller i en kombination med bade- eller kulturferie. Glæd dig til oplevelser i Thailands nationalparker med Asien Travel. Læs om vores rejser til Khao Sok her

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.