81 101546 | Mandag - Fredag 10 -14 info@asientravel.dk

Rejse til Vietnam

Efter vores mening et af de mest interessante rejselande i Sydøstasien. En rejse til Vietnam byder på en bred vifte af oplevelsesmuligheder.

Vietnam har fantastisk natur, talrige etniske grupper, en spændende kulturel kompleksitet og er et land, der på mange måder er synonym med “Østens mystik”. Ordet “Vietnam” betyder egentlig “Viet-folket mod Syd”. Hermed menes der “Syd for Kina”. Vietnam har gennem tusinder af år importeret kultur fra den store nabo mod nord, Kina. Vietnam har gennem sin historie kæmpet for sin uafhængighed. Det er blevet til krige mod Kina, Japan, Frankrig og USA. Frem til 90´erne var Vietnam på flere fronter under økonomiske sanktioner fra Vesten. Vietnameserne er et særdeles hærdet folkefærd og man oplever en energi og en vilje til at få tingene til at ske, som nærmest er uden sidestykke for Sydøstasien. Vietnameserne er flittige mennesker, meget smilede, elegante og det er skønt folkefærd at opleve.

Vi har rejst talrige gange i Vietnam siden 1999. Det er et så overbevisende godt rejseland, at det bliver ved med at imponere os. En rejse til Vietnam byder næsten overalt på uforglemmelige oplevelser. For de naturelskende har landet smukke bjergrige egne mod Nord i Sapa ved grænsen til Kina. Læg også vejen forbi Halongbugten der med sine prægtige limstensformationer er et imponerende syn. I Centralvietnam i Phong Nha-Ke Bang Nationalparken findes et af verdens største grotte-systemer og inden for de senere år, er dele af grotterne blevet åbnet for turismen.

Vietnam et er langstrakt land og der er store regionale forskelle både hvad angår klima og kulturelle markører. Nordvietnam er generelt mere knyttet til Kina og end den sydlige del af landet. I Nord finder du landets hovedstad, Hanoi. I Hanoi kan du opleve det hektiske gamle kvarter eller “De 36 Gader”. Kvarteret er et virvar af langhuse, smalle gader, handlende og små markeder og en spadseretur her efterlader mange sanseindtryk. Glæd dig til attraktioner som Litteraturtemplet, Det Franske Kvarter, Etnologisk Museum og Ho Chi Minh-komplekset. Vi kan varmt anbefale at tage mindst 1-2 dage på egen hånd i Hanoi til blot, at spadsere rundt i gaderne og opleve denne hovedstad der oser af asiatiske charme.

 

Motorcyklen er meget identificerende for Vietnam. Stor set hver familie ejer en motorcykel og denne bruges som familietransportmiddel. I storbyerne Saigon og Hanoi kan det nemt flere steder tage 5 minutter at krydse gaden på grund af de mange motorcykler. 

Billedet af helikopteren er taget ved Khe Sanh militærbasen i Centralvietnam. Basen var placeret ved den 17. breddegrad der delte landet i et Syd og Nord. Amerikanerne krydsede aldrig den 17.breddegrad med landtropper, men grænsen var stærk bevogtet på begge sider. Det andet billede er taget i Mekongdeltaet i Sydvietnam. Deltaet er landets “riskammer” for det er her det meste af landets ris dyrkes. Vietnam er i dag en af verdens største eksportører af ris. I Sapa i Nordvietnam møder man flere etniske grupper. Her på billedet er det Black Thai. Det er altid farverigt og spændende at møde etniske grupper.

I Centralvietnam ligger den tidligere Kongeby Hue. Hue er uden tvivl en af vores egne favoritdestinationer. Hue byder på pagoder, markeder og den smukke Perfume-river. Vi kan varmt anbefale at besøge The Imperial City(UNESCO) hvor kejserne boede. Troen på animisme og et liv efter døden prægede kulturen og i udkanten af Hue finder man talrige store gravkomplekser. I disse “grave” hvoraf nogle nærmest er små byer er der søer, teatre, biblioteker, køkkener og meget mere… alt sammen til brug for kejseren i livet efter døden. Har du nok dage til rådighed kan området ved den 17 breddegrad hvor mange delte landet i 1954 nås på dagsture fra Hue. Den 17 breddegrad / McNamara linien er området med Vinh Moc tunnellerne hvor du kan opleve de underjordiske gange hvor flere lokale gemte sig under Krigen. Det er også her muligt at besøge militærbasen Khe Sanh(Bruce Springsteen – Born in the USA).

I Centralvietnam cirka 3 timers kørsel syd for Hue kan du opleve den tidligere vigtige havneby, Fai Fo. Byen skiftede navn og hedder i dag Hoi An. Hoi An er uden tvivl et trækplaster for mange turister og det er ikke uden grund.  Hoi An byder på en særdeles interessant bymidte og centrum(UNESCO). Det meste af bymidten af bilfri og området er ikke større end man relativ nemt kan finde rundt. I udkanten af Hoi An ligger templekomplekserne, My Tho(UNESCO) der absolut er et besøg værd. Glæd dig også til muligheden for cykelture i landlige omgivelser. Hovedparten af vietnameserne er beskæftiget med landbruget og det meget interessant at begive sig rundt og opleve hvordan markeder dyrkes, forarbejdes og hvordan de små landsbymiljøer fungerer. Er du til strandoplevelser er de smukke strande ved China Beach kun 15 minutters kørsel fra Hoi An.

Fra den den centrale del af landet kan man fortsætte rejsen til Det Centrale Højland. Her venter der smuk natur, etniske grupper og området ser ej så mange turister. Byen Dalat er nærmest et must hvis man kommer på de kanter. Byen er beliggende i bjergene og har temperaturer nærmest som vi kender det fra en varm forårsdag. Byen blev brugt af franskmændene når de ville undslippe den tropiske hede. Markederne i Dalat er fantastiske og der er en helt særlig stemning i byen.

 

Morgengymnastik i Hanoi. Tai Chi/Qi Gong ses dyrket mange steder tidlig morgen. Kvinden på et andet billede tørrer fisk. Der findes markeder i de store byer hvor udbudet af tørre fisk er meget stort og fisk udgør en vigtig fødekilde for vietnameserne. Billedet med de unge novicemunke er taget i Hue i Centralvietnam. I Vietnam er det primært mahayana buddhismen der er fremtrædende, men animisen(troede på ånder) er også meget markant. Religion i Vietnam er af en meget kompleks størrelse da flere religioner og lokal overtro blandes.

I Sydvietnam finder man flere skønne stranddestinationer. Phan Thiet/Mui Ne kan nås fra Saigon(cirka 6 timer). Køreturen til Phan Thiet er ganske interessant med spændende stops undervejs.  Øen Phu Quoc i den allersydligste del af landet nås bedst med fly fra Saigon eller Can Tho. Phu Quoc er en smuk Ø med mange strandresorts og der er flere gode udflugtsmuligheder på øen.

I Sydvietnam finder du landes økonomiske metropol, Saigon. I Saigon har man de snorlige veje, de brede boulevarder og smukke franske kolonitidsbygninger. Vietnams puls måles i Saigon. Lige siden US-dollarne flød ind i Saigon under Vietnamkrigen har byen formået at have et økonomisk drive der uden lige for resten af Vietnam.  Saigon byder på store attraktioner som Genforeningspaladset, Notre Dame Kirken, Postkontoret, Krigsmuseet og China Town. På dagsturer fra Saigon kan man nå Mekongdeltaet i Syd og Cao Dai templerne og Cu Chi tunnellerne mod vest. Bycentrum af Saigon byder på gåture og udbudet af restauranter er meget stort. Saigon er absolut et besøg værd under din rejse til Vietnam.

Er på kig efter en rejse til Vietnam så kontakt os og vi skræddersyr sammen et forslag til en Rejseplan og Dagsprogram der passer til dine ønsker.

 

På rundrejse i Vietnam. Billedet er taget ved Lak-søen nær Boun Ma Thout i den centrale del af landet.

Tag en snak med Søren om din næste rejse til Vietnam. Søren har siden 1999 besøgt Vietnam både som grupperejseleder samt på egen hånd med rygsæk. 

Oplev det smukke Vietnam

Få skræddersyet en rejse til Vietnam

Oplev Vietnam for par og familier

Vietnams store attraktioner og de mindre vante turistveje

Vi har rejst mange gange i Vietnam siden 1999

Etniske grupper, homestay, naturlodges og meget mere

 

Det flydende marked ved Cai Rang i Sydvietnam. På bifloderne til Mekong-floden mødes handlende.

Den skønne Ø Phu Quoc i Sydvietnam. Fantastiske strande og meget lokal stemning.

Få de gode rejsetilbud først

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 1.000 kr

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.