Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Phong Nha grotter i Vietnam

Phong Nha grotterne i Vietnam

Destinationen og hvad du kan opleve

Oplev Phong Nha grotterne i Vietnam. Overvejer en du en rejse til Vietnam er de relative nyopdagede grotter ved Phong Nha Cave en oplagt besøgsmulighed.

Området Phong Nha Ke Bang er beliggende i den nordlige del af Truong Son-området i Quang Binh-provinsen. Omkring 50 km fra Dong Hoi by mod nordvest og cirka 220 km nord for den tidligere hovedstad, Hue. Mange vælger på deres rejse til Vietnam at opleve Hue og vil du omkring Phong Nha Ke Bang er køretiden cirka 5 timer fra Hue. Du kan evt. kombinere Phong Nha Ke Bang med Den demilitarisere zone ved den 17. breddegrad. Begge dele kan opleves på en 2-dags tur fra Hue.

Området ved Phong Nha Ke Bang er meget grønt og klimaet er pænt køligt året rundt. Kalkstensbjergene i dette område dækker et areal på mere end 200.000 hektar og dermed et af de største i Verden. Området som også er en nationalpark har et kalkstensbjergsystem med mere end 300 huler og underjordiske floder. Der er fundet hundredvis af sjældne og dyrebare arter af flora og fauna, og det er et sted som tiltrækker mange naturforskere.

Phong Nha Ke Bang National Parken blev anerkendt af UNESCO som Verdensnaturarv i forhold til geologiske og geomorfologiske kriterier i 2003.

Du har ved Nationalparken mulighed for at opleve fremragende og enestående hulesystemer såsom: Son Doong, Thien Duong, Phong Nha-hulen og andre turistattraktioner som f.eks Dark Cave, Mooc-kilden og Cau-hulen. I hulesystemerne ved Phong Nha Ke Bang finder du en fantastisk mangfoldighed af drypsten og stalagmitter. Glæd dig til at opleve et unikt landskabsbillede.

Phong Nha-hulen er kåret som en af ​​de smukkeste grotter i verden og har blandt andet den længste underjordiske flod/sø. I hulen finder man også de smukkeste sandstrande og rev. Selve grotten er næsten 8 km lang, indgangen er 20-25 meter bred og 10 meter høj. Phong Nha-grotten er en fantastisk oplevelse og som absolut kan overvejes hvis drømmen er en rejse til Vietnam.

Områdets historie

Området ved Phong Na og den nærliggende kystnære Quang Binh-provins og Hue-provinsen skiftede ofte hænder mellem det nordlige vietnamesiske-kinesiske kejserdømme og det sydligt beliggende Cham-imperium under disse imperiers regeringstid for flere århundreder siden. I nogle huler i parken er der blevet fundet keramik, der er over tusind år gammel og Cham-munkene har malet på væggene i flere af hulerne.

Phong Nha spillede en stor rolle i Vietnam-krigen fra midten af ​​1960’erne og frem til 1975. Området var en mellemstation for Ho Chi Minh-stien og en træningsplads for den nordvietnamesiske hær. Området blev heftigt bombet af amerikanerne, og mange fly er blevet skudt ned her i området. Den nordvietnamesiske hær brugte området til at fragte udstyr og tropper sydpå, og deraf amerikanernes luftbombninger. Rusland og Kina forstærkede dette ”kaos” ved at levere antiluftsartilleri til vietnameserne for at modvirke den amerikanske aggression. Det var en svær tid for de lokale og de fleste børn blev ofte holdt under jorden i huler og tunneler.

Vil du gerne opleve Phong Nha grotterne i Vietnam?

Asien Travel tilbyder rejser til Phong Nha grotterne i Vietnam, Hue og den demilitariserede zone.

Se mere her Den Store Vietnamrejse – Asien Travel

Phong Nha grotter i Vietnam
Phong Nha grotter i Vietnam
Phong Nha grotter i Vietnam
Phong Nha grotter i Vietnam
Phong Nha grotter i Vietnam
Phong Nha grotter i Vietnam
Phong Nha grotter i Vietnam
Phong Nha grotter i Vietnam

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.