Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Komodo Øerne – Dragernes Land

Har du lyst til at opleve “Komodo Øerne – Dragernes Land” så hjælper vi dig godt på vej. Vi har arbejdet med rejser til området i flere år. Her på siden kan du se billeder fra området og få gode rejsetips.

Indonesien: Komodo-dragerne

Øerne i det østlige Indonesien som ses på kortet her, er det eneste sted i verdenen, hvor Komodo dragerne lever. Det er verdens største øgler, de kan blive op til tre meter lange og løbe op til 18 km/t. Man har tidligere troet at øglens dødbringende bid skyldtes bakterier i munden, men nyere undersøgelser peger mod, at det faktisk er mundvandet som indeholder en gift. En gift der med et enkelt bid, langsomt dræber byttet over flere dage.

Varanen kan lugte sit bytte til op mod 10 kilometer væk. Den gode lugtesans har gjort, at varanen i høj grad lever af ådsler. Lugtesansen har også været årsagen til at varanen I flere områder har spist døde mennesker, efter den har fundet frem til begravelsespladser. Man er derfor i dag begyndt at benytte sig af cementkister for at undgå dette problem.

Det antages at der i dag lever 4500-5500 Komodo Varaner på de 5 øer i Østindonesien. Øerne er Gili Motang og Dasami med ca. 100 på hver. Rinca har omkring 1300 og Komodo omkring 1700. På Flores er der op mod 2000. Øen Flores er også kendt for ”hobit mennesket”, Homo Floresiensis. Et menneske på kun lidt over en meter, der antages at have levet indtil for kun 12.000 år siden og dermed boet på øen sammen med disse kæmpe øgler.

Ønsker du at besøge Komodo-øerne anbefaler vi som her:

Vi anbefaler man flyver fra Bali til Flores, som tager ca. halvanden time. Turen byder på en fantastisk udsigt over vulkanerne på de forskellige øer på vejen. Ude for hovedbyen, ligger den lille by Labuan Bajo. Her er der gode hoteller langs stranden og man kan gå til byen på omkring 20 minutter. Det er også muligt at overnatte i byen, men hotellerne er ikke af særlig høj standard her.

De fleste både er med afgang tidligt om morgenen. Vi vil anbefale at besøge øerne Komodo og Rinca, da det er her man med stor sandsynlighed vil se flest varaner. På vej mod Rinca er det meget normalt at man stopper for at snorkle, da der er nogle flotte koraller undervejs. Turen fra Flores til Rinca tager normalt omkring 3 timer, plus en times tid til snorkling. Efter snorklingen vil der oftest blive serveret frokost på båden.

Når man ankommer til Rinca og Komodo vil man altid blive fulgt at to guider. Det er vigtigt at blive på de stier, som er angivet og følge de regler som guiderne giver. Komodoerne er vitterligt dødsensfarlige og man skal ikke gå tæt på. Den sidste der blev bidt, var en guide og det skete i april 2014.
På Rinca er der to forskellige ruter. Den ene rute hedder Panorama og den anden bliver oftest bare kaldt naturstien. Når man besøger øen, kan man lige så godt gå begge ruter, hver rute kan gås på 1-2 timer afhængigt af stop og succes med at se varanerne.

Fra Rinca sejles der tilbage til Flores omkring kl. 17:00. Oftest vil der gøres et stop ved mangroveskoven på vej tilbage. Her vil der være mulighed for at se hundredtusindvis af de store flyvendehunde, som flyver ud for at finde nattens føde.

Man kan forvente at være tilbage på Flores ca. kl. 19:00. Her kan man så spise aftensmad inden man kører tilbage ud af byen til sit hotel. Dagen efter kan man sejle til øen Komodo, som ligger vest for Flores og lidt længere væk end Rinca. De fleste afgange giver mulighed for at få solopgangen fra båden. Sidst på formiddagen ankommer man så til Komodo.

Øen har flere ruter, og lige som på Rinca skal man have en parkguide. Ruterne på øen tager mellem 30 minutter og 5 timer at gå. Om man skal spise sin medbragte frokost før eller efter turen er godt at have i baghoved ved ankomst, afhængigt af ruten man vælger. Det er også muligt at købe forsyninger før og efter vandreturene. Undervejs på Komodo er det også værd at holde udkig med træerne. Med lidt held kan man få øje på varanunger, som kravler rundt i træerne for at undgå at blive spist af de større artsfæller.

Efter vandreturen på Komodo kan man gøre stop ved Pink Beach og få sig en dukkert. Man sejler forbi stranden når man kommer til øen, og oftest sejler man til stranden, selvom det er muligt at gå dertil. Glæd dig til oplevelser på “Komodo Øerne – Dragernes Land”

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.