Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Ideer til dit besøg ved Angkor i Cambodia

Hele området ved Siem Reap/Angkor var hovedstad for Khmer folket fra ca. 800 tallet og frem til, at Thai-folket kom til området i midten af 1400 tallet. Khmer-folket flyttede herefter deres hovedstad længere østpå og blev anlagt flere forskellige steder indtil hvor hovedstanden er i dag, nemlig i Phnom Penh.

Khmer-folket er højst sandsynligt et folkeslag der er immigreret fra Java eller Sumatra. De adopterede hinduismen fra Sydindien af handelsfolk der kom sejlende fra Sri Lanka og ankom til Funan-området i Sydcambodia. Khmer-folket bosatte sig i Mekong-deltaet og med tiden bevægede sig op til området omkring Tonle Sap søen.

De bygningsværker man kan besøge i dag ved Angkor er næsten alle sammen religiøse templer. Nogle af disse er stadig aktive og bruges i religiøst øjemed. Angkor Wat templet er f.eks. stadig et aktivt buddhistisk tempel. Oprindeligt var templet hinduistisk. Templet blev opført under Suryavarman 2 fra 1113-1150 e.kr.  Ønsker man at besøge de dele af Angkor Wat som stadig benyttet til religiøst formål bør man klæde sig passende.

Hermed lidt tips og ideer til hvilke templer vi mener man bør besøge ved Angkor (vi kalder det Angkor fordi det er under dette navn vi ”kender” dem. Egentlig bør man kalde det ”Bayon”-templerne).

1 dag til rådighed

Angkor Wat, Bayon, Elefant-terrassen, Ta Phrom (jungle) templet, Solnedgang ved Phnom Bak Peng eller Pre Rup.

2 dage

Angkor Wat, Bayon, Elefant-terrassen, Ta Phrom (jungle) templet, Banteay Srei, Phimeankas, Øst-porten ved Angkor Thom, Solnedgang ved Phnom Bak Peng eller Pre Rup.

3 dage

Angkor Wat, Bayon, Elefant-terrassen, Ta Phrom (jungle) templet, Banteay Srei, Phimeankas, Øst-porten ved Angkor Thom, Solnedgang ved Phnom Bak Peng eller Pre Rup. Phanom Kulen, Kabal Spean(floden med 1000 lingas). En linga er en guderepræsentant hvor vandet løber henover og bliver til helligt vand. Dette hellige vand løber videre ned til Angkor området.

Hvad tid på dagen er bedst at besøge templerne?

Angkor Wat og de mange andre templer i området er meget besøgt. Det er formentlig den største historisk kulturelle attraktion i Sydøstasien. Det er en god ide at besøge de forskellige templer omkring frokost hvor de fleste andre turister tager ud af området.. Sidst på eftermiddagen eller meget tidligt om morgen (kl ca. 06:00) er også gode tidspunkter.

En obligatorisk oplevelse i området er at se solopgangen over Angkor. Solen står op bag ved Angkor Wat og det er en fantastisk oplevelse at se dette skue. Ankommer man til Angkor Wat omkring kl 08 – 09 vil man finde at der ofte er mange turister. Vær ude i god tid.

Er man morgenfrisk kan vi også anbefale at besøge templet Bayon der ligger i midten af byen Angkor Thom. Templet er bygget senere end Angkor Wat. Det er opført under en af de største konger, nemlig Jayavarman 7.  Templet er kendt for de mange basreliefansigter på de mange tårne. Ifølge den kinesiske handelsmand Zhou Daguan der besøgte området i 1296-7 var alle tårerne på ansigterne dækket med guld.

Et andet tempel vi også kan anbefale at besøge tidligt om morgenen ved 06:00 tiden er Ta Prom. Det kaldes også ”Jungle- templet”. Det var med i filmen Tomb Raider. Det er en helt speciel følelse at være der så tidligt, da der næsten ikke vil være andre mennesker og man stadig kan høre junglens mange lyde omkring sig. Det bliver kaldt jungle templet fordi man ikke har fjernet de mange trærødder som vokser på templet. Trærødderne er fjernet på de fleste andre templer i Angkor.

Er du særlig interesseret i basreliefferne så er det dem ved Bantrey Srei(Nord for Angkor Thom) der er de bedst bevarede.

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.