Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Thailand

En rejse til "Smilets land"

Rejser til Thailand

”Smilets land” frister med sit verdenskendte køkken, tropiske strande, glitrende templer og en kultur hvor det er normen at ”skynde sig langsomt”. Thailand er er et velbesøgt land og en prima destination i Sydøstasien.

Det Thailandske køkken imponerer sine gæster. Grundlæggende er de thailandske retter afhængig af friske ingredienser og har fire grundlæggende smage: sød, salt, krydret og sur. Udbuddet af råvare er stort på de mange lokale markeder og på madlavningskurser lærer man om enkelheden bag de tilsyneladende komplicerede retter. Hver region i Thailand har sig eget køkken. I Nordthailand er retterne milde og med mange friske grøntsager. I Issan i østthailand dominerer de små stærk krydret retter og i den sydlige del af landet er seafood og curry vitale ingredienser.

Thailand har en lang kystlinie og er velsignet med imponerende strande og øer. Omkring Koh Tao finder man noget af det klareste vand og området er sublimt for dykning og snorkling. Ved Koh Chang er der gode muligheder for øhop til flere af de mere end 50 omkringliggende øer. Glæd dig til bungalows i strandkanten og en laidback kultur der måske næsten bliver den største ”attraktion”. I Andamanerhavet finder man små tropiske øer med kun få resorts, ingen veje og ingen 7eleven. Disse små perler indbyder til en ”Robinson Crusoe-agtig tilværelse” hvor man for en tid kan leve afsondret fra omverden. De mange stranddestinationer indbyder til alle slags rejsende og med en god infrastruktur er destinationer ofte let tilgængelige. Ofte når man rejser til Thailand kombinerer med man stranddestinationerne i syd.

Khanom i Sydthailand. Skønt område med dejlige strande og laidback atmosfære. Thailand er et velbesøgt land, men stadig et land der har mange destinationer der kun ser få turister.
Thailands første hovedstad Sukhothai. Afsæt gerne et par dage til at udforske områdets mange spændende templer og ruiner.
Thailand har mere end 30 etniske grupper, der varierer i historie, sprog, religion, levevis og udseende. De fleste etniske grupper er bosiddende i den nordlige del af landet of ofte på grænselandet til Burma og Laos.
Gadekøkkener er populære i Thailand og hver region har deres egne specialiteter

Uden for byerne ligger tropiske skove, landsbyer og marker med afgrøder. Her domineres livet af landbrugsuret. I det bjergrige nord med sit mildere klima er hovedparten af de etniske grupper lokaliseret. De etniske folk dyrker afgrøder som te, kaffe, cash-crop og nødder og sælger deres produkter på lokale markeder.  Glæd dig til skovklædte bjergrygge, vandfald og de mange smukke floder. I den centrale region i Chao Phaya-deltaet dyrkes hovedparten af landets ris. Området er landets skatkammer for her er der optimale jordbetingelser. Deltaet huser landets tidligere hovedstæder UNESCO-byerne Ayutthaya og Sukhothai. Tag på rejse fra Nordens Rose Chiang Mai gennem Chao Phaya-deltaet til Bangkok og besøg de tidligere hovedstæder. I den sydlige del af Thailand dyrkes mange af landets frugter såsom ananas, rambutan, mango og mangosten.  Det er også i syd at de man finder de store plantager med gummitræer og kokospalmer. Sydthailand huser nogle af de ældste stedsegrønne regnskove i verden. Tag på oplevelse i nationalparkerne Khao Yai og Khao Sok og kom tæt på tropisk fauna og dyreliv.

85% af thaierne er theravada-buddhister og religionen er på mange måder allestedsnærværende og farverig. I byer og på landet i Thailand finder man skinnende templer og gyldne buddhaer. I den nordlige del af Thailand blandt mange etniske grupper fylder animismen og troen på ånder meget. Gamle banyan-træer er her ceremoniøst smukt indpakket i hellig klude for at ære de herboende ånder. I Chiang Mai kan man deltage i Monk Chat, meditationsophold og religiøse festivaler.

Fakta om Thailand

Hovedstad
Bangkok
Sprog
Thai
Valuta
Baht
Klima
Tropisk
Største by
Bangkok
Population
69 millioner (2018 estimat)
Eksotiske frugter i Thailand spænder fra de velkendte ananas og vandmelon til de mere "overraskende" som for eksempel Dragon Fruit, Durian og de enorme 'Jackfruit'. Der er mange frugter på display i Thailand og mange kan købes på lokale markeder.
Thailand er berømt for sine hvide sandstrande og med en lang kystlinje og mange ø-grupper er er nok at vælge imellem

Landets hovedstad Bangkok er kontrasternes by. Mega-shoppingcentre og officetowers liggende side om side med gamle templer, landsbyhuse og neonbelyste markeder. Bangkok er egentlig bygget på kanaler og stadig foregår meget trafik af vandvejene. Byens langsomt bevægende trafik er nærmest ikonisk for byen. På gaderne ser man masser af madvogne og små forretningsdrivende der sælger alt fra de nyeste smartphones til kopitshirts. Bangkok er et gastronomisk mekka og måske et af verdens bedste spisesteder. Den megen indvandring til byen giver stor variation i thailandske og internationale retter. På gade-køkkenerne hvor maden tilberedes på fortovene og i små gyder får man måske noget af den allerbedste thaimad. Bangkok har ikke noget egentlig centrum. Ved Sukhomwit-road finder man shoppingområderne og det kommercielle centrum. Ved Chaophaya-floden er mange af byens større attraktioner såsom Grand Palace og Wat Pho beliggende. Byen har en større minoritet af kinesere og det sprudlende china-town er en stor oplevelse med masser af sanseindtryk.

Thailand er kontrasternes land og har uendelig meget at tilbyde den rejsende.  Glæd dig til en af Asiens mest populære destinationer. Asien Travel har skræddersyet rejser til Thailand i mange år og vi hjælper dig godt på vej med rejsedrømmene.

Grand Palace ligger i hjertet af Bangkok og var den tidligere bopæl for Kong Rama I til Kong Rama V. I dag bruges stedet ved kongelige ceremonier og til at byde kongens gæster og stats-gæster velkommen.

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.