Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Laos

En rejse til det ukendte og uberørte Sydøstasien

Rejser til Laos

Laos er blandt de mest oversete land i Sydøstasien. Ganske få besøger landet sammenlignet med sine meget større naboer, og oftest sker det i en kombination med andre lande. Det er ganske synd, for landet let kan byde på en god og lang ferie for de eventyrlystne.

De fleste rejser til Laos går til den nordlige del af landet. Her er den gamle kongeby Luang Prabang en uundværlig del af et besøg for de fleste, og med god grund. Den lille by ligger smukt idyllisk mellem bjerge og floder, og er fyldt med gamle smukke templer. Livet går stadig langsomt her og munkene går deres gang i gaderne. Byen kan opleves på få dage, men oplandet omkring byen byder på utallige oplevelser. Det kan være et ”homestay”, en eller flere dages trekking i junglen, cykeltur ud til lokale landsbyer, bjergstammer, vandfald og grotter – Mulighederne er mange.

Det er også muligt at rejse ned gennem Laos helt oppe fra den lille by Houayxay, som lettest kan nås fra Nordthailand. For dem med lidt ekstra tid kan også besøge verdens højeste træhytte helt oppe i trætoppene i Nam Kan National Park og få nogle helt særlige zip-lining oplevelser. Fra Houayxay kan man sejle ned af Mekong er se de smukkeste landskaber og små landsbyer, på et cruise med virkelige meget smuk natur at se. Oftest overnattes der i den lille by Pakbeng, halvejs til Luang Prabang. Pakbeng er meget stille, meget, men her er lidt restauranter og man kan sagtens få en hyggelig aften mens man oplever det landlige liv blandt de lokale.

Nogle timers kørsel fra syd for Luang Prabang finder man et af landets turist hotspots, byen Vang Vieng. Byen ligger blandt smukke kalkstensbjerge, rismarker og som de fleste Lao byer, langs en flod. Området er populært blandt dem som ønsker en aktiv ferie med mountain biking, trekking, kajaking og andre aktiviteter på vandet, samt grotter og rock climbing.

Luang Prabang betyder "byen af den gyldne Buddha Phra Bang". Byen er en skøn blanding af udsøgte templer og franske kolonibygninger - og et fantastisk sted til caféer, restauranter og butikker
Centrum af Luang Prabang, Sisavangvong Road

For dem med interesse i det mystiske og forhistoriske, er Plain of Jars en oplevelse der skal med. Området har flere tusind store stenkrukker skabt af en ukendt kultur. Krukkerne menes at være skabt mellem 1800-og 2500 år siden. Deres formål er endnu ukendt, men de kan havde været brugt som begravelsespladser, men der er flere teorier. Skal man besøge dette specielle UNESCO-område vil det kræve en længere køretur fra Luang Prabang, men det er en god måde at opleve noget af landet på.

Landets største by er hovedstaden Vientiane. Byen er Sydøstasiens roligste hovedstad og en stærk kontrast til andre hektiske hovedstæder og storbyer i Sydøsten. Byen er beliggende langs mekongfloden og hjem til flere af landets helligste templer og stupa´er – blandt andet landet vigtigste nationale monument og symbol, Pha Tha Luang. Byen er tilpas lille til den kan opleves til fods eller med tuktuk. Byen har også et utal af små spisesteder og caféer og dermed masser af muligheder for pauser når byen udforskes.

Vientiane riverfront
Paxtuxai, er et krigsmonument i centrum af Vientiane. Det blev afsluttet i 1968 ved hjælp af midler, der blev doneret af De Forenede Stater - midler, der egentlig skulle bruges til opførelse af en lufthavn.
Wat Si Saket er et tidligt 19. århundrede buddhistisk kloster i centrum af Vientiane. Det er det ældste tempel i byen, der stadig er i sin oprindelige form.

Selvom Laos kun har få turister, findes der også dele af landet som meget få har fundet sted til. Disse områder ligger hovedsageligt i det syd centrale og det dybe syd af landet. Fra Vientiane og sydpå er den første af disse provinser  Khammouane, og byen Thakhek. Byen er klassisk Lao, lille og søvning, men faktisk stadig en landets største. Lidt turister finder vej hertil da byen er indgangen til en de smukkeste i landet områder i landet med sin store nationalpark. Nakai-Nam Theun er en af de største sammenhængende skovområder på det sydøstasiatiske fastland og et udnævnt til ‘Key Biodiversity Areas’ da området er et af de mest biodiverse i Sydøstasien. Omkring to til tre timers kørsel syd for Thakhek ligger Laos næststørste by, Savannakhet. Byen har praktisk talt ingen turisme, bortset fra lidt vesterlandske turister fra Thailand der kommer for et nyt visum og herefter rejser hurtigt tilbage til Thailand igen. For dem der ønsker at  opleve en autentisk laotisk ”storby”, er Savannakhet et godt sted at gøre det. Byen har utroligt mange gode spisesteder og natteliv – Det er dog alt andet end en ”party destination”. Byen har flere levn fra franskmændene, små museumer, og en masser af seværdigheder som ganske få udlændinge får at se.

Fakta om Laos

Hovedstad
Vientiane
Sprog
Laotisk
Valuta
Kip
Klima
Tropisk
Største by
Vientiane
Population
7 millioner (2018 estimat)

Den største by i det dybe Syd er Pakse. Byen ligger i smukke omgivelser omringet af floder og bjerge. Det kan kun anbefales man bruger nogle dage i byen inden man bevæger sig ud i det natursmukke område i regionen. Her kan man besøge det frodige Bolevan højland, der er hjemsted til en stor del af landets kaffe og te produktion, en klar anbefaling det kaffedrikkerne. Området byder også mange smukke vandfald og landskaber, samt de berømte 4000 øer, der ligger midt i Mekong. Med de mange oplevelser i syd for Vientiane kan det sagtens anbefales at en ferie til Laos går til det dybe Syd og den Syd centrale del af landet for at få nogle smukke natur- og kulturoplevelser. Med tempoet i Laos kan en ferie her på mange måder være afslappende end en klassisk badeferie. Faktisk tilbyder landet også flere smukke resorts, med blandt andet mulighed for at bade i store søer
– Så til trods for Laos mangel på kystlinje, så kan man sagtens få en rolig afslutning med badeferie i landet. Vi har arbejdet med rejser til Laos siden 1999 og hjælper dig godt på vej med drømmerejsen.

Vang Vieng landskab
Vang Vieng er et smukt landskab i det nordlige Laos. Byen ligger mellem Vientiane og Luang Prabang

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.