Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Myanmar

Gyldne pagoder, uberørt natur og britisk kolonitid

Rejse til Myanmar (Burma)

Et komplekst og særdeles interessant rejseland. Efter årtiers militærdiktatur er Myanmar på vej ind i en ny æra.

Myanmar overrasker de fleste. Landskabet byder på tusinder af pagoder. Buddhismen er en de store fundamenter for burmesisk identitet. Når du står ved Shwedagon Pagoden i byen Yangon er du ved en af de største religiøse attraktioner i hele Sydøstasien. Her finder du buddhismen på display og stedet besøges hver dag af mange troende. I området ved Bagan(cirka 1 times flyvning fra Yangon) kan du se mere end 4000 hellige stupaer og stedet er i sin betydning meget sammenlignelig med khmer-templerne ved Angkor i Cambodia.

Myanmar er et multietnisk, flersproget og multikulturelt samfund. Der er mere end 130 officielt anerkendte etniske grupper hvoraf 8 grupper udgør majoriteten af befolkningen. De etniske grupper bærer ofte tydelige etniske markører. Flere mænd bærer de sarong-lignende longyie og tygger på betel-nødder. Kvinderne smører deres ansigt med thanakha(en slags naturlig solcreme). Når man rejser rundt i landet føler man det ofte som er man trådt 50 år tilbage i tiden. Det at se den meget traditionelle levevis og de etniske grupper er en af de helt store oplevelser ved en rejse til Myanmar.

Myanmar valgte sin første demokratiske regering i 2015. Det har betydet at flere sanktioner mod landet er blev ophævet og flere især asiatiske investorer har fundet vej til Myanmar. Det har betydet ”bedre” vilkår for turismen i form af f.eks internet, mobildækning, flere hoteller og bedre infrastruktur. Landet gennemgår dog store økonomiske og sociale forandringer hvilket især har betydning for de store byer.

Når du rejser til Myanmar, skal du rejse med en lyst til opleve noget der er helt anderledes end hvad du måske tidligere har oplevet i f.eks Sydøstasien. En rejse til Myanmar har den ”drejning” af årtiers isolation og mere knytning til Sri Lanka/Indien end man f.eks finder i Thailand, Cambodia og Vietnam.

Yangon(også kaldet Rangoon) er den største by i Myanmar. Byen var hovedstad fra 1948 til 2006. I dag er Nay Pyi Taw landets hovedstad. I Yangon finder du flere interessante britiske kolonitidsbygninger og byen er spækket med andre spændende attraktioner.

De største rejsemål i Myanmar er Yangon, Bagan, Mandalay, Loikaw og strandene ved Ngapali. Langt de fleste rejsende vil vælge en rejserute der inkluderer flere af disse rejsemål. Templerne ved Bagan er med på UNESCO-listen og man kan fint bruge 2-3 dage her.

Byen Mandalay er beliggende længere mod nord, men kan nås af landevejen fra Bagan.Mandalay er ikke nogen speciel smuk by da meget af byen blev bombet under Den 2 Verdenskrig. Fra 1990´erne og frem har byen udviklet sig igen og er nu den andenstørste by i landet. Mandalay byder på markeder, paladser, templer, værksteder med håndværk og de smukke udsigter fra Mandalay Hill. Fra Mandalay kan du tage på dagsturer til den smukke teaktræsbro ved U Bein. Mandalay har et stort antal te-huse. Myanmar var tidligere en britisk koloni og briterne efterlod en te-kultur som stadig ses mange steder.

Ved Inle Søen kan du se Intha fiskere der på karakteristiske vis ror deres kanoer med et ben. Brug gerne et par dage ved Inle Søen og oplev det lokale liv eller besøg attraktioner som ”de flydende haver” eller ”Jumping Cat Monastery”/Nga Hpe Kyaung. Langs søen finder du også markeder hvor flere etniske grupper mødes og handler deres varer. Efter tid ved søen er det også muligt med cykelture i landlige omgivelser. Hovedbyen Loikaw er beliggende mod syd og åbner mulighed for videre rejse til eksempelvis Kalaw som er top-destination for trekking.

Den største samling af buddhistiske templer, klostre, helligdomme og stupaer i verden finder man ved Bagan. Området huser op mod 4000 religiøse monumenter og er en af de største kulturattraktioner i Sydøstasien. Bagan er beliggende ved Ayeyarwady-floden og kan derfor nås med båd fra bla. Mandalay.
De karakteristiske Intha-fiskere ved Inle-Søen
Yangon er et af de bedste steder at se koloniale arkitektur, da byen har den højeste koncentration af kolonibygninger i Verden. Myanmar blev gjort til en koloni af Storbritannien i 1824 efter den første anglo-burmesiske krig. Myanmar forblev koloni indtil 1948. Efter uafhængigheden gjorde militærregimet ikke meget ud af infrastrukturen og derfor blev mange af bygninger stående.
Med Geografforbundet i Myanmar. Fra Loikaw er der gode muligheder for vandreture i bla Shan-bjergene og området ser kun ganske få turister. Loikaw er hovedstad i Kayah provinsen. Flere etniske grupper bor i området, blandt andet de karakteristiske Long Neck Karen(padaung).
Landbrug og fiskeri udgør de største erhverv i Myanmar. Billedet er fra Kalaw(nær Inle Søen). Her dyrkes ris, tomater, aubergine, bønner mv. Ved Inle Søen bruger man de såkaldte “Floating Gardens” hvor der også dyrkes grøntsager. De fleste bosiddende ved Inle Søen tilhører den etniske gruppe, Intha.

Hvis du ønsker at kombinere rejsen med strandferie, kan vi varmt anbefale strandene ved Ngapali. Bedste tidspunkt at besøge området er fra november til marts. Ngapali er en mindre fiskerlandsby og du kan købe seafood i særklasse til små penge. Ved Ngapali finder du cirka 7 km strand. Der er flyrute fra Ngapali til Yangon, Bagan og Mandalay.

Er på kig efter en rejse til Myanmar så kontakt os og vi skræddersyr sammen et forslag til en Rejseplan og Dagsprogram der passer til dine ønsker.

Fakta om Myanmar

Hovedstad
Naypyitaw
Sprog
Burmese
Valuta
Burmese kyat
Klima
Tropisk monsun-klima
Største by
Yangon
Population
54 millioner (2018 estimat)
Landbrug i Central-Myanmar
Shwedagon-pagoden i Yangon er en af de mest berømte pagoder i Verden. Pagoden dateres tilbage til 500-tallet og regnes som den ældste pagode i Verden. Lokalt kendt som Shwedagon Zedi Daw The, ligger den på toppen af en bakke. Man kan se pagoden fra de fleste steder i byen dag og nat, da det gyldne tag oplyser byen.
Markedsplads ved Inle Søen. Myanmar, også kendt som “Pagodernes land” har mere end 500.000 munke. Munke har gennem historien haft stor betydning også i det politiske rum både som opponerende mod det britiske kolonistyre og militærjuntaen

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.