Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Malaysia

Regnskove, rigt dyreliv, strande og storbyliv

Rejser til Malaysia

Den malaysiske halvø byder med sine historiske byer på nogle helt særlige og fantastiske kultur- og historieoplevelser. Halvøen har også flere smukke naturområder med ældgammel regnskov og sit idylliske højland.Laos er blandt de mest oversete land i Sydøstasien. Ganske få besøger landet sammenlignet med sine meget større naboer, og oftest sker det i en kombination med andre lande. Det er ganske synd, for landet let kan byde på en god og lang ferie for de eventyrlystne.

De fleste rejser der går til Malaysia starter i hovedstaden Kuala Lumpur, også kendt som KL blandt lokale. Byen blev grundlagt i 1857 som en lille mine forpost og har ikke samme lange historie som mange andre hovedstæder i Sydøstasien. Byen er dog alligevel et besøg værd. Kuala Lumpur er hjem til gammel britisk arkitektur, såvel som moderne skyskrabere. Byen er en smeltekedel med et utal af nationaliteter og kulturer – og har bl.a. derfor masser af god mad, uanset om man søger malaysisk, indisk, kinesisk, europæisk eller bare fastfood, som er utrolig billigt. For dem der ønsker shopping, er Kuala Lumpur et mekka. Udover byens mange markeder, er byen også hjem til fx 3 af verdens 10 største shopping centre – Og derudover mange mindre.

Petronas Twin Towers i KL var engang verdens højeste bygninger.
Nationalmuseet i KL. Museet giver en fremragende introduktion til Malaysias historie, økonomi, geografi, kunst, kunsthåndværk og kultur.

Få timers kørsel syd for hovedstaden ligger den historiske by Malacca. Byen er en helt unik oplevelse med en rig historisk og kulturel baggrund fra tidligere portugisisk, hollandsk og britisk styre, om alle ville bruge byens vigtige placering. Byens geografiske placering ved Malacca-strædet smallest punkt gjorde byen strategisk vigtig for handlen mellem øst og vest, og er stadig den dag i dag en, af verdens travleste stræder for skibsfart. Byens centrum blev opført af UNESCO som verdensarv i juli 2008 og er fyldt med smukke og spændende levn. Malaysias anden kulturstad er Georgetown på øen Penang i den nordvestlige del af halvøen. Da Malaysia blev en britisk koloni, flyttede de deres handelscentrum til øen Penang. Byen er fyldt med gammel arkitektur, forsvarsværker og historiske bygninger. Helt særligt har byen masser af streetart og flotte metal tavler er fortæller de forskellige gaders historie, som virkelig gør byen spændende at opleve på egen hånd. Og måske vigtigst af alt er byen Kuala Lumpurs mad-hovedstad. Byen er fyldt med gode spisesteder og streetfood med mad var hele verden. For de madglade og -interesseret er byen et absolut must at besøge på en rejse til Malaysia.

Malacca Maritime Museum er en kopi af Flor de la Mar, et portugisisk skib, der siges at have transporteret plyndringer fra Malacca, da det sank ved kysten af Malacca på vejen tilbage til Portugal.
Skt Paul's Church i Malacca City er en af de ældste kirkebygninger i Malaysia og Sydøstasien.
Malacca
Rådhuset i byen George Town på Penang
Penang Hill var den første koloniale bjergstation bygget af briterne

Nord for George Town og Penang ligger Langkawi øgruppen. Den store ø byder på smukke strande, men mere interessant har øen et utal af naturoplevelser. I kan øhoppe mellem de mange små tropeøer og flotte landskaber, I gå en tur på øens Sky Bridge over regnskovens top. Der er også mindre kendte, men lige så spændende attraktioner som øens Geopark (UNESCO), svævebanen til Mat Cincang som er øens næsthøjeste punkt, sejltur gennem mangroveskoven eller Mahsuri´s grav eller gamle små kinesiske landsbyer på vandet. Øen er ideel for dem der gerne vil have strand, men i endnu højere grad en masse dage med oplevelser, smukke omgivelser og udforskning.

Omkring midtvejs mellem Ipoh og Penang ligger den mindre kendte by Taiping. Byen ligger smukt placeret for foden af Bintang bjergkæden. Byen er ung og blev grundlagt omkring 1880 da der blev fundet store tin-beholdninger i området. Har man tiden til det kan en dag i byen kun anbefales, den er let at opleve på egen hånd og har masser af se. Bedst alt er byen ganske ukendt uden for Malaysia og er derfor en fantastisk mulighed for at opleve det helt autentiske Malaysia med kun ganske få udenlandske turister. Besøger man byen må man heller ikke glemme landets ældste museum, et lille, men hyggeligt museum.

Fakta om Malaysia

Hovedstad
Kuala Lumpur
Sprog
Malay
Valuta
Ringgit
Klima
Tropisk
Største by
Kuala Lumpur
Population
31 millioner (2018 estimat)
De smukke strande på Langkawi
Kek Lok Si er det største buddhistiske tempel i Sydøstasien og uden tvivl et af de mest berømte. Templet er beliggende på Penang.
Langkawi Skybridge ved bjerget Mount Mat Cinchang

Når man rejser fra Kuala Lumpur mod Nord er det også oplagt at besøge det idylliske Cameron Highlands. Dette smukke område er størrelsesmæssigt lidt større end Bornholm og beliggende mellem ca. 1100 og 1900 over havoverfladen. Højlandet er kendt for sit smukke rullende landskab og mange te-plantager. Området er også ét ideelt område for dem der er glade for snøre vandrestøvlerne, da området har mange stier i de idylliske omgivelser. De fleste der rejser mod højlandet benytter byen Ipoh, landets fjerde største. Byen er fyldt med gode restauranter og caféer, historiske bygninger, streetart, og ikke langt fra byen er grotten Tambun – hjem til 3000 år gamle hulemalerier.

Ønsker man mindre idyl og mere eventyr end hvad Cameron højlandet tilbyder, kan man rejse mod øst og besøge nationalparken Taman Negara. Med sine (estimeret) 130 millioner år er den af verdens ældste regnskove. Turen mod regnskoven tager omkring 4 timer fra Kuala Lumpur, herefter registreres man i deres Wildlife Department – derefter forsætter turen med omkring 3 timers sejltur igennem floder med udsigt til frodig tropisk regnskov og lokale landsbyer. Med base centralt i regnskoven har man rig muligheder for trekking, bådture, se grottesystemer og meget andet.

Malaysia byder også på gode muligheder for strandferien, afhængigt af årstiden er der flere kombinationsmuligheder. I sommerhalvåret kan man drage videre mod halvøens østkyst hvor der masser smukke strand og bounty-øer. Området er mindre udviklet, mere landligt og traditionelt end det man oplever på vestkysten med de store og kulturelle byer. Flybilletter og rejsetider er altid i den høje ende, men for dem med den ekstra tålmodighed er de smukkeste bounty øer som Redang og Perhentian. En anden mulighed er at kombinere med Thailand fra Langkawi i vinterhalvåret, hvorfra man kan sejle til Koh Lipe, Koh Lanta og andre skønne øer.

Malaysia´s halvø er et fantastisk rejseland med masser af muligheder til både korte og lange ferier med masser oplevelser. Landet kan besøges stort set hele året af dem der vil have kultur og oplevelser, og afhængigt af årstiden kan man altid søge mod nord eller øst, når der sluttes af med lidt badeferie.

Overvejer i rejser til Malaysia så lad os høre omkring jeres ønsker og interesser, og vi laver et godt tilbud tilpasset til jer.

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.