Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Japan

Pulserende storbyer og storslået natur

Rejser til Japan

Tidsløse Japan er stedet hvor gamle traditioner fusionerer med det moderne liv. Japan har en lang historie, fantatisk kultur og mange spændende traditioner. Japan byder også på et utroligt køkken med autentisk sushi, der tilbydes overalt. Glæd dig til at rejse i et land der gang på gang overrasker den rejsende.

Nippon, ”Solens Ophav”, som landet hedder på japansk. Navnet Japan som vi derimod bruger, antages at være kommet til Europa fra Malaysia af portugisiske handelsmænd.

Landet er for os i vesten et land af selvmodsigelser. Oldgammel kultur, traditioner og kutymer, på mange måder konservativt, men samtidigt hjem til nogle af verdens mest innovative virksomheder. Svært ikke at lade tankerne falde på lyntoge (som vi kun kan stærkt misunde i Danmark), nyeste elektronik, mest driftssikre biler og mest moderne robotter. Eller de gamle kulturelle fænomener som deres samurai´er, geisha´er og sumobrydere.

Japan er rigdom, men også økonomiske kriser. Flamboyant sexkultur, men også alvorligt faldende fødselstal og affolkning. At synge ”håbløs” karaoke for fuldt skrald, men også for alt i verden undgå at tabe ansigt. Hektiske storbyer, men også rolige smukke parker, kulturlandskaber og natur – Og sådan kunne man blive ved om dette mærkværdige land.

Besøger man Japan er der helt sikker mange ting man skal nå at opleve på rejsen. Når tankerne falder på ferier, er det i først omgang nok storbyferier folk forbinder landet med. Japan har adskillige topmoderne storbyer med alt hvad man kunne forstille sig, men samtidigt også gamle templer, paladser, statuer, samt smukke parker, landskaber og natur. Alt sammen side om side. Blot tænk på det enorme og smukke Mount Fuji der rejser sig lige ved siden ag megabyen Tokyo.

Måske vigtigst af alt for mange som overvejer et besøg i landet, så er Japan masser af mad i høj klasse. Kendt for verdensberømte retter som sushi, ramen, tempura, sukiyaki, gyoza og rigtig meget mere – For japansk er i den grad blevet populært i Danmark, og med gode grunde. Det er kort sagt et spændende rejseland og mulighederne er utallige, uanset om du er kultur-, natur, eller madinteresseret.

Kejserpaladshaverne i Tokyo ligger i paladsets indre område. De var en del af det tidligere Edo-slot

Hovedstaden og metropolen Tokyo er den mest befolkningsrige i verden, mere end 38 millioner bor her. På en rejse til Japan er Tokyo en absolut nødvendighed at opleve, den enorme by er vokset op mellem bjergene mod vest og omgivet ud på de fugtige subtropiske skove og øer. Du finder gamle små træbygninger, store high-tech skyskrapere og smuk gammel arkitektur. Med det ikoniske Mt. Fuji, kan byen også byde på helt unik naturoplevelse som få byer i den størrelse kan vise frem. Faktisk byder bjergene vest for Tokyo på mange muligheder for trekking, hvis man ønsker at blande storby og vandreferie.

Mindre end tre timer med tog fra Tokyo finder man Kyoto, tidligere hovedstad gennem mere end 800 år (794 – 1668). Byen undgik de store ødelæggelser under anden verdenskrig og er en af landets smukkeste storbyer. Her er fyldt med gamle smukke templer og parker, og omringet bjerge og flot natur. Byen er et center for japansk kultur, tradition og religion, byen må ikke undlades af dem med en interesse i landets kultur og historie. Uden at gå i yderligere detaljer Japan kort sagt et utal af interessante storbyer med hver deres personlige karakteristika.

Mt. Fuji

Japan består dog af hele 6852 øer, størstedelen bjergrige, men hvor befolkningen bor hovedsageligt i lavlandet langs kysterne. Landet strækker sig fra den nordligste ø Hokkaido, kendt for sin vilde natur og minder mere om det vilde Sibirien end resten af Japan – Og helt ned til den subtropiske ø Kyushu, en distance på omkring 1800 kilometer. Det er tilmed når man ser bort fra de helt små stillehavsøer. Med andre ord, Japan er på størrelse med Tyskland, strækker omkring samme distance som fra Aalborg til Barcelona.

Det betyder at landet også byder på mange og meget forskelligartede naturoplevelser. Både i form af kulturlandskaber som fx de mange flotte parker, bedst kendt med kirsebærtræerne i flor. Det kan også være det berømte Yamadera tempel, som ligger i de mest naturskønne omgivelser. Det smukke Toshogu Shrine i UNESCO-nationalparken Nikko, eller landets højeste vandfald med 133 m. Nachi-no-taki i Nachi-Katsuura, som yndefuldt bliver komplementeret af et lokalt tempel. Vil du være mere aktiv kan Kamikochi besøges, en af landets smukkeste nationalparker. Landet byder også på mere vilde nationalparker, så ønsker du naturoplevelser er der nærmest utallige muligheder grundet sin enorme diversitet i landskaber og klimaer.

Fakta om Japan

Hovedstad
Tokyo
Sprog
Japansk
Valuta
Japanske yen
Klima
Fra subarktisk til subtroisk
Største by
Tokyo
Population
126 millioner (2018 estimat)

Modsat det meste af Sydøstasien har landet fire sæsoner, som vi kender det hjemmefra. Foråret, som er en af de bedste tider af besøge landet. Temperaturerne er behagelige og her er kun lidt regn. Sommeren er varm og fugtigt, men perioden er fyldt med store og små festivaler, der helt klart er rejsen værd og giver et samtidigt et autentisk indblik landet, og her er færre turister. Sammen med foråret er efteråret den bedste tid at besøge landet i, med de smukke farver og lavere luftfugtighed som gør det mere behageligt at gå på oplevelser. Vintermånederne er den mindst attraktive tid at besøget Japan på, medmindre man selvfølgelig har en skiferie i tankerne.

Glæd dig til at opleve Japan. Vi har rejst meget i landet og hjælper med at skræddersy præcis den rejse til Japan du drømmer om.

Todaiji temple
Kejserpaladset i Toyko

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.