Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

Det Centrale Højland i Vietnam

På tur væk fra alfavej i Vietnam fra Boun Ma Thout til Dalat. Buon Ma Thuot er beliggende i Det Centrale Højland i Vietnam cirka 400 kilometer nord for Saigon. Boun Ma Thout har egen lufthavn og kan dermed nåes med direkte fly fra bla. Hanoi og Saigon. Typiske vil man have 1-2 dage i Buon Ma Thuot og bruge tiden på naturoplevelser og besøg ved etniske grupper. Køreturen fra Boun Ma Thout til Dalat er en virkelig flot tur med smukke bjerglandskaber. En meget anbefalsesværdig tur!

Du finder i Buon Ma Thuot det største naturreservat i Vietnam, Yok Don National Park der grænser op til Cambodja. Parken er kendt for sit rige dyreliv med blandt andet asiatiske elefanter, indiske bisons og tigre. Parken er en fantastisk regnskov der også byder på smukke vandfald.

Det Centrale Højland er hjemsted for flere etniske minoriteter som Ede og M’nong der primært beskræftiger sig med landbrug og især kaffe- og tedyrkning. Vietnam er en af verdens største kaffeeksportører og særligt i Det Centrale Højland bliver der dyrket meget kaffe, primært af Robusta-sorten. I 2009 producerede provinsen cirka 380.000 tons kaffe. Boun Ma Thout har sin egen kaffefestival, der finder sted hvert år i marts. Kaffen blev introduceret af franskmændene i 1857 som en af mange cash-crop afgrøder. Man regner med at cirka 3 millioner vietnamesere i dag er beskæftiget i kaffeindustrien.

Boun Ma Thout Asien Travel 1
Lak søen i Det Centrale Højland
M'nong landsby
Lak søen ved Boun Ma Thout. En unik øko-turisme destination. På udflugt i træbåde til de omkringliggende M'nong landsbyer

På billedet er vi ved Lak søen nær flere etniske landsbyer hvor folk bor i karakteristiske stråtagede huse på stylter. Lak søen dækker et område på cirka 500 hektar og området er meget vildt og rustikt med grønne skove og bjerge. Tag på dagstur hvor du både sejler på søen, ser elefanter og besøger nogle af de etniske grupper.

På vores Store Vietnam Rejse har vi Det Centrale Højland og Buon Ma Thuot med i rejseprogrammet. Det bedste tidspunkt at besøge Det Centrale Højland er i den tørre tid fra november til april. I regntiden kan rejsen være vanskelig da mange veje stadig er jordveje. Som skrevet kan du tage turen fra Boun Ma Thout til Dalat, men det er også muligt at fortsætte ad landevejen fra Dalat ned til strandene ved Phan Thiet

Læs mere om vores rundrejse her:

Den Store Vietnamrejse

M'nong landsby
Lak søen

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.