Til toppen
Til toppen
Få et rejsetilbud
Image Alt

Asien Travel

36 timer i Chiang Mai – Nordens Rose i Thailand

36 timer i Chiang Mai. Få gode råd til hvordan tiden kan bruges. Chiang Mai er velsignet med et mildere klima end Bangkok og selve Chiang Mai by er omgivet af smukke bjerge som kendetegner Nord-Thailand. Chiang Mai har længe fungeret som et mødested for backpackere fra hele Verden. Men gennem årerne er mange andre kommet til Chiang Mai. Flere thailandske kunstnere og flere vestlige mennesker har bosat sig i Nordens Rose, Chiang Mai.

Chiang Mai er en vibrerende by og indgangsportal til Nordthailand. I Chiang Mai finder man nu design-studier som mixer traditionelt thailandsk kunst. Området omkring Nimmanhaemin Road i Chiang Mai ligner South Beach med BMW og Art Deco hjem. Her finder du også kunstgallerier og ungdommen i Chiang Mai. Men det traditionsbunde Chiang Mai finder man stadigvæk. Går du en tur i Den Gamle Bydel i Chiang Mai vil du se mange munke i deres kåber og backpackere der køber banan pandekager ved gadehandlerne. Hvad så hvis man har 36 timer til sin rådighed i Chiang Mai. Hvad bør man vælge? Her kommer et forslag til spændende oplevelser i Chiang Mai.

Klokken 15:00 På den første dag i Chiang Mai bør du besøge Den Gamle Bydel der er pakket med gamle stupaer, templer og spændende træhuse der kan dateres mange årtier tilbage. Chiang Mais gamle bydel har bestemt ikke mistet sin charme. Siden Chiang Mai en gang var hovedstad i Lanna Kongedømmet, har dets templer og historiske steder et ganske unikt look. Der er brugt mere faste linier samt mørkere træ. Start med at gå langs med Wat Chiang Man, som er byens ældste temple og som er opført i 1200-tallet. Gå mod sydvest og læg vejen forbi Wat Chedi Luang som ligger smukt placeret i Chiang Mai.  Dette temple huser en smuk gammel traditionel lanna-stil stupa. Gå cirka 1000 meter sydøst mod de gamle bymurer og tag en pause ved Wawee Kaffebar(ved Suriwong Bookcenter i Chiang Mai). 

Klokken 18:00 Herefter kan vi anbefale et SPA besøg i Chiang Mai. Hvad med at prøve Ban Sabai Town(Charoenprathet Road). Dette lækre SPA tilbyder aromaterapi og andre former for behandling. Men specialiteten er naturligvis thai massage. Thai massage kan være en hård omgang, men vi forsikre dig for at når du er færdig vil du føle dig som blødt smør. En timelang massage her koster omtrentlig 1900 THB. 

Klokken 20:00 Tag en behagelig gåtur langs med Ping Floden i Chiang Mai. Her kommer flere studerende fra universiteterne og nyder godt af de mange spændende restauranter der tilbyder moderne Thai og Japansk mad. Prøv f.eks restaurant Good View(Charoen Raj Road), som også er en pub med live musik.  En middag for 2 koster her cirka 1000 THB.

Klokken 07:00(næste dag) Stå tidligt op – det er det værd – glæd dig til en ægte klassiker her i Chiang Mai. Vi anbefaler et besøg på bjerget Doi Suthep. Bjerget er 5.498 fod højt og herfra har du en fantastisk udsigt ud over Chiang Mai by. Mange lokale indbyggere i Chiang Mai betragter Doi Suthep som et helligt bjerg og mange besøger dette bjerg flere gange om året. På toppen af bjerget finder du templet Wat Phratat Doi Suthep som dateres tilbage til 1300-tallet. Bliv indfanget af Østens Mystik her på din rejse i Chiang Mai. På en klar dag kan du fra templets grund se ud over Nord-Thailand og Chiang Mai. Du vil her opleve det nye og gamle Thailand. Munke i sandaler der beder om ris og unge par der står og kysser i hjørnet. 

Klokken 12:00 Chiang Mai er centrum for meget spændende design og kunst. Du finder både thailandske og udenlandske designere i Chiang Mai. Tag på dette tidspunkt op til Nimmanhaemin Road, hvor du finder alt muligt spændende design og kunst. Her finder du butikker der sælger tøj, krukker og andre håndværk. Mød unge thailandske kunstere der tit opholder sig ved denne gade. Besøg f.eks Studio Kachama(Soi 1) eller hvad med Gerard Collection(Soi 6). 

Klokken 14:00 Så er det tid til en frokost i Chiang Mai. Mange nye og stilistiske restauranter har fundet vej til Chiang Mai. De ægte tilhængere af kulinariske oplevelser i Nord-Thailand(som inkluderer Burmesiske og Kinesiske krydderier) vil have stor glæde af at besøge restaurant Huen Phen(112 Rachamankha Road).  Denne restaurant er tit fyldt med lokale som spiser de lokale karry retter med spændende salater til. Hvad med at prøve en traditionel Khao So suppe. En fantastisk mix af cremet karry, æg-nudler, grøntsager, løg og lime. Her koster en frokost for 2 personer cirka 300 THB. 

Klokken 16:00 Igennem de senste år er mange af Thailands mest kendte kunstere flyttet til Chiang Mai fra Bangkok. Flere af dem er anerkendte internationale kunstnere. Araya Rasdjarmreamsook som er udøvende kunster var f.eks at finde i 2006 ved Biennale i Venedig. For at se hvad nye kunstnere arbejder med i Chiang Mai så besøg La Luna Galleri(190 Charoen Raj Road) 

Klokken 21:00 For en sen middag i Chiang Mai kan vi anbefale Dalaabaa(113 Bumrumgraj Road). Her kan du nyde gode cocktails og små anretninger med kendte retter fra Chiang Mai. Selve restauranten er indrettet i gammel, men dog moderne villa fra slutningen af 1800-tallet. Her koster en middag for med drinks cirka 1200 THB 

Klokken 07:00(næste dag) Mange anbefaler en dag med elefanter. Hvad med at prøve den bedste elefantlejr i Thailand. Lidt syd for Chiang Mai nær byen Lampang finder du Thai Elephant Conservation Center. Dette sted fungerer også som elefanthospital og er det største i Thailand. Flere af Kongens Elefanter er også at finde her. Prisen for en tur hertil er cirka 3500 THB.

Glæd dig til 36 timer i Chiang Mai..:) 

 

Vind et rejsegavekort

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000 kr.

 

Vi trækker en vinder hvert kvartal. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.