Kulturarv Laos 8 dage

Denne rejse i Laos bringer dig blandt andet til Luang Prabang, Xiengkhuang og Sam Neua. På turen bliver der rig mulighed for at bade i smukke vandfald og opleve Laos' særegne kultur. En tur på det lokale wet market, besøg hos forskellige etniske stammer samt Plain of Jars er blot nogle af de spændende oplevelser, der venter dig på denne tur.

8 dage - pris fra 7.100,- per person v. 2 personerKort om denne rejse

Denne rejse i Laos får dig væk fra den gængse turistoplevelse og giver dig noget ekstraordinært og autentisk. På denne tur får du blandt andet mulighed for at opleve Xiengkhuang og Hua Phan provinserne. Xiengkhuang er mest berømt for Plain of Jars, en mystisk samling af stenkrukker, som siges at være omkring 2500 år gamle, spredt over de store sletter omkring Phonsavan. Deres oprindelse er uklar, men sikkert er det, at det er en fascinerende oplevelse. Området er også hjemsted for Hmong-folket, og Xiengkhuang er den bedste provins at besøge landsbyer i denne spændende stamme. Længere mod øst ligger den fjerne provins Hua Phan, tæt på grænsen til Vietnam. Enhver der kommer her, får en helt fantastisk oplevelse: betagende bjerge, farverige etniske stammer og sidst, men ikke mindst, den mystiske underjordiske by ved Vieng Xai.


 

Bemærkninger

Rejsen i Laos er på 8 dage. Indregner man flydage bliver rejsen således i alt 10 dage.

Du bestemmer selv startdato.

Har du brug for vejledning omkring Laos så snak med Asien Travel. Vi har arbejdet med Laos siden 2000.

Der er mulighed forlængelse og ændring af programpunkter hvis dette ønskes.

Asien Travel kan hjælpe med flybillet T/R Laos.

Har du brug for øvrigt rejsearrangement i Asien før eller efter rundrejsen hjælper vi gerne med dette.


Højdepunkter 

Særligt om denne rejse

 • Kongebyen Luang Prabang
 • Wat Xiengthong
 • Mekong-floden
 • Pak Ou Caves
 • Kuang Si-vandfaldet
 • Royal Palace Museum
 • Plain of Jars
 • Khmu- og Hmong-landsbyer
 • Sa levy-vandfaldet
 • Sam Neua

 

 

 

Denne rejse er en individuel rejse og dermed uden dansk rejseleder. Man rejser på egen hånd eller sammen med selvvalgte rejsefæller. Rejsen er med engelsktalende lokalguide

 

 

Afrejsepapirer

Efter bestilling af denne rejse modtager du rejsebevis samt vouchers der skal bruges på rejsen.

   

Udførligt dagsprogram

 

Dag 1: Ankomst - Luang Prabang

Ved ankomsten vil du blive bragt til dit hotel. Luang Prabang er en fantastisk by, som er blevet udnævnt af UNESCO til at være den bedst bevarede by i Sydøstasien. Resten af ​​dagen er derfor til fri disposition, så du kan udforske Luang Prabang på egen hånd.

Overnatning i Luang Prabang.

Måltider: _ / _ / _

 

Dag 2: Luang Prabang - Pak Ou Caves

Efter morgenmaden tager vi på en kort byrundtur, der starter med et besøg i Wat Xiengthong med sit tag, der fejer lavt mod jorden, som repræsenterer den klassiske Luang Prabang-stil. Vi går derefter ombord på en båd, der sejler opstrøms på Mekong-floden, hvilket giver os en panoramaudsigt over det rolige landskab. Vores første stop er landsbyen Ban Muangkeo, hvor vi påbegynder en kort vandretur for at nå til de mystiske Pak Ou Caves, som er fyldt med tusindvis af guldlakerede Buddha-statuer i forskellige former og størrelser efterladt af pilgrimme. Vi vender derefter tilbage til Luang Prabang, og på tilbagevejen stopper vi for at besøge landsbyerne Ban Xangkhong og Ban Xienglek, hvor de lokale væver tekstil og laver Sa-papir.

Senere på eftermiddagen er der mulighed for at få strukket benene lidt, eksempelvis ved at bestige Mount Phousi, som tilbyder en spektakulær solnedgang og en panoramisk udsigt over Luang Prabang og Mekong-floden. Bagefter kan du med fordel tage en slentretur gennem natmarkedet (åbent kl. 17:00 til 22:00), hvor der sælges et stort udvalg af lokale tekstiler og etniske kunsthåndværk.

Overnatning i Luang Prabang.

Måltider: Morgenmad / _ / _

Bemærk: I løbet af regntiden (maj-september) kan det være nødvendigt at ændre rejseruten på grund af vejrforholdene. Et alternativt program er til rådighed.

 

Dag 3: Luang Prabang - byrundtur – Kuang Si vandfald

Fjerde dag byder på en valgfri tidlig start på dagen, som giver dig en fantastisk mulighed for at opleve det daglige morgenritual af safran-klædte munke, som samler offergaver fra byens beboere. Denne skik er meget unik i Laos, fordi dette er den eneste buddhistiske nation, som stadig bevarer traditionen. Bagefter er der mulighed for at besøge det lokale morgenmarked inden morgenmaden indtages på hotellet.

Efter morgenmaden besøger vi Royal Palace Museum, som udstiller en række interessante artefakter og en lydrundvisning (lukket tirsdag). Vi begynder herefter vores tempeltur, hvor vi skal besøge nogle af byens smukkeste templer: det nærliggende Wat Mai, det storslåede Wat Xiengthong med sine tage tæt på jorden, hvilket repræsenterer den klassiske Luang Prabang-stil, såvel som Wat Visoun, kendt som 'The Water Melon Stupa" på grund af sin form. Til sidst besøger vi det fremragende Arts and Ethnology Centre, hvilket giver os en yderligere indsigt i den etniske sammensætning og kultur i Laos (lukket mandag).

Vi kører derefter ud af byen, hvor du har mulighed for at standse op og besøge landsbyerne Khmu, Hmong og Lao Loum, der repræsenterer de største etniske grupper i Laos. Næste stop er Ban Ou, en traditionel bomuldsvævnings-landsby. Dette tager os til det smukke Kuang Si vandfald, hvor du kan køle ned med en forfriskende dukkert eller gå tur langs skovstierne. Nyd en picnicfrokost med smuk udsigt over vandfaldet. Bagefter vender vi tilbage til Luang Prabang i tide til at se solnedgangen over Mekong.

Overnatning i Luang Prabang.

Måltider: Morgenmad / Frokost / _

Bemærk: I løbet af regntiden (maj-september) kan det være nødvendigt at ændre rejseruten på grund af vejrforholdene. Et alternativt program er til rådighed.

 

Dag 4: Luang Prabang – Xiengkhuang

Vi starter tidligt om morgenen, omkring kl. 08:00, hvor vi påbegynder køreturen til Xiengkhuang, som er berømt for ”Plain of Jars”. Vejen følger en snoet bjergrute, og vi gør vores første stop på Houi Hei, som har en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge. Vi fortsætter til Ban Kiu Kam Pone, en Khmu landsby, som vi går på opdagelse i, før vi ankommer i Phou Khoun, hvor vi skal spise frokost.

Herefter fortsætter vi til Xiengkhuang provinsen, hvor vi når vores højeste punkt på dagen 1500m over havets overflade, lige efter Phou Khoun. Vi har tid til at gøre et stop på Ban Son Boom, en Hmong landsby. Vores endelige stop af dagen er en påmindelse om, at denne region spillet en stor del under Vietnam-krigen - som vi besøger en skjult Buddha Cave, der tjente som en hær hospital under krigen. Vi ankommer til dit hotel ved tidlig aften. (Vejen rejse i dag tager ca 7-8 timer inklusive stop undervejs)

Overnatning i Xiengkhuang.

Måltider: Morgenmad / _ / _

 

Dag 5: Xieng Khuang - Plain of Jars og omgivelser

Du har mulighed for at starte tidligt om morgenen for at besøge det spændende Central Market. Vi vil også besøge Mines Action Group eller MAG kontor for at lære om det arbejde, de gør for at fjerne landminer og ueksploderet ammunition i området. Vi vil derefter blive bragt til det maleriske Jar Site 2, hvor vi begynder en times trek langs højderyggen til den imponerende Jar Site 3, bestående af mere end 150 krukker placeret på toppen af ​​en bakke, der tilbyder en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab. Herefter kører vi ud til den antikke by Muang Khoun, den tidligere provinshovedstad, hvor du kan udforske ruinerne af en række gamle pagoder i Lanna stil, That Fun stupa og Wat Phiawat, et ruin-tempel, der indeholder en enorm siddende Buddha. Til sidst vender vi tilbage til Phonsavan, og på vejen stopper vi for at besøge Jar Site 1, det største site med mere end 300 krukker.

Overnatning i Xiengkhuang.

Måltider: Morgenmad / _ / _

 

Dag 6: Xiengkhuang - Sam Neua

Tidligt om morgenen begynder vi vores lange køretur ad nogle temmelig ujævne veje, men undervejs er indlagt stop ved Hmong og Khmu landsbyerne. Vi skal også besøge Tham Piew "Piew cave". Stedet fortæller en vigtig del af nyere historie i Xiengkhouang, hvor 374 mennesker omkom i et enkelt raketangreb under den anden Indokinesiske krig.

Vi spiser frokost på Nam Nern, hvorefter vi besøger Sa Levy vandfald og en Tai Phong vævnings-landsby. Vi ankommer til Sam Neua tidligt på aftenen. (Køretiden i dag er cirka 9-10 timer inklusiv stop undervejs).

Overnatning i Sam Neua.

Måltider: Morgenmad / _ / _

 

Dag 7: Sam Neua - Viengxai

Vi starter dagen med en valgfri kort gåtur rundt i Sam Neua by og herunder et besøg i væverstuens showroom, da dette område er højt respekteret for sine vævningsprodukter. Vi tager en tur langs floden for at besøge det lokale wet market. Herefter kører vi en kort tur til Viengxai Caves. Det er her, Pathet Lao lederne levede under ”Den Hemmelige Krig”. Vi starter vores fascinerende lydtour, der omfatter et besøg ved Kaysone Phomivhane Cave, og Prince Soupanouvong Cave. Turen afsluttes med artilleri-grotten, der tilbyder en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.

Om eftermiddagen tager vi på en let gåtur til nogle af de mindre besøgte grotter. Vi vender tilbage til Sam Neua sidst på eftermiddagen.

Overnatning i Sam Neua.

Måltider: Morgenmad / _ / _

 

Dag 8: Sam Neua - Na Meo grænsen til Vietnam

Vi forlader Sam Neua tidligt om morgenen og sætter kursen øst mod grænsen til Vietnam. På vejen passerer vi nogle Black Tai-landsbyer, og der er smuk udsigt over flere kalkstensgrotter. Vi når grænsen sidst på formiddagen, hvor din tur i Laos slutter. (Køreturen tager cirka tre timer).

Måltider: Morgenmad / _ / _

Priser


Pris 2 Personer 3-4 Personer 5-8 Personer 9-12 Personer13-16 Personer17-20 PersonerSingle suppl.

3-stjernet

Hoteller

7.100,-5.449,-4.520,-3.900,-3.400,-3.100,-1.480,-

De angivne priser er per person excl flybillet. Prisen på flybillet afhænger af rejseperiode.


Afrejsedato

Der er afrejse hele året.

Rejseplanen kan tilpasses yderligere, hvis der ønskes forlængelse af ferien.

Rejser i en større grupper er der mulighed for dansk rejseleder. Spørg Asien Travel. 

 


 

Tilvalgspakker

På denne hjemmeside finder du et udsnit af de rejser Asien Travel har i Laos. Har du særlige ønsker eller er der andre områder af Laos du gerne vil besøge, så tag en snak med os. 

 

Prisen inkluderer

 • Transport, udflugter og entreer jf. program
 • Engelsktalende lokal guide
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Privat transport
 • Måltider, jf. program
 • Morgenmad dagligt

 

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffører
 • Drikkevarer
 • Visum
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Øvrige måltider
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Betaling

Ved bestilling af rejsen betales rejsens pris netto 20 dage.

 

Afbestillingspolitik

Ved afbestilling hvor der ikke er tegnet sygdomsafbestillingsforsikring gælder følgende afbestillingsregler og gebyrer: Der opkræves et administrationsgebyr på 200 DKK per person. De dele af rejsen som kan refunderes bliver refunderet. En gylden regel er, at desto tættere på afrejsetidspunktet man er, desto mindre kan der refunderes. Dette skyldes leverandørens afbestillingspolitik.

Visum

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Laos. Der kræves visum for danske statsborgere til Laos. Husk at medbringe 1 stk. pasfoto og 30 USD. Visum kan også søges ved ambassaden i Sverige. De fleste grænseovergange og ankomstbyer tilbyder mulighed for visum on arrival

 

Forsikring

Vi anbefaler kraftigt at du tegner en afbestillingsforsikring samt rejseforsikirng. Det Gule Sygesikringskort dækker ikke i Laos. Asien Travel kan give uforpligtigende tilbud på forsikringer gennem Europæiske Rejseforsikring

Om denne rejse

Pris fra: 7.100,- per person v. 2 personer

Afrejse: Valgfri rejsedato

Varighed: 8 dage/7 nætter

Flyselskab: -

Ankomst: Luang Prabang

Afrejse: Na Meo

Indkvartering: 3-stjernet

Måltider: Jf. program inkl morgenmad

Aktiviteter: Individuel Rejse

Sværhedsgrad: Let

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Luang Prabang

Dag 2: Luang Prabang - Pak Ou Caves

Dag 3: Luang Prabang byrundtur - Kuang Si vandfald

Dag 4: Luang Prabang - Xiengkhuang

Dag 5: Xiengkhuang - Plain of Jars og omgivelser

Dag 6: Xiengkhuang - Sam Neua

Dag 7: Sam Neua - Viengxai

Dag 8: Sam Neua - Na Meo grænsen til Vietnam

Tilvalgspakker

Mulighed for forlængelse af rejseplan

Vi har arbejdet med Laos siden 2000Har du spørgsmål?

Ring til os på:
81 10 15 46

Send os en email på:
info@asientravel.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra 10 til 15